Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.06.2019.

19:15

Bađo: Penal protiv Brazila? Ni danas ne spavam lepo

Proslavljeni italijanski fudbaler Roberto Bađo kaže da ni čak posle 25 godina ne može mirno da spava zbog promašenog penala protiv Brazila u finalu SP.

Izvor: B92

Autor:B92

Bađo: Penal protiv Brazila? Ni danas ne spavam lepo
Photo by Shaun Botterill/Allsport/Getty Images

Nekada najbolji fudbaler sveta (1993) nalazi se u dvodnevnoj poseti glavnom gradu Srbije, gde promoviše italijanski kamp za devojčice i dečake od sedam do 14 godina pod pokroviteljstvom "Banke Inteza".

"Ni dan danas ne spavam kako bi trebalo. Nažalost, desilo se. Iz takvih neprijatnih situacija može da se izvuče pouka. Sanjao sam finale sa Brazilom, ali jedno je sanjati, a drugo stvarnost. Realnost je ono što nisam pomišljao", rekao je Bađo na konferenciji za medije u prepunoj sali Italijanskog kulturnog centra u Beogradu.

Bivši napadač velike trojke Italijanskog fudbala - Juventusa, Milana i Intera, prisetio se kada je iz Fiorentine prelazio u Torino, a da nije od početka transfera upućen

"Najviše me je pogodila činjenica da je Fiorentina krila da je već dogovorila transfer, nista nisam znao o odlasku u Juventus. Patio sam zbog toga, samo sam hteo da priznaju", objašnjava Bađo potez koji su mu mnogi u Firenci zamerili jer je prešao u redove rivala.

Bađo nije mogao da kaže koji klub mu je najviše ostao u srcu tokom karijere u kojoj je nosio dresove još Vićence, Bolonje i Breše

"Vezan sam za sve timove, imao sam sreću i privilegiju da igram za pomenute klubove. U svakom sam mnogo naučio, imao razne ciljeve, od borbe za trofeje do za opstanak", naveo je Bađo, uz priznanje da nikada nije imao želju da postane trener.

O srpskom treneru Siniši Mihajloviću, koji sa uspehom vodi Bolonju, govori da mu je drago što je izborio opstanak ove sezone u Seriji A sa njegovim bivšim klubom.

"Srećan sam što je spasao Bolonju", ističe Bađo, uz pohvale na račun srpskog reprezentativca iz Lacija Sergeja Milinković-Savića.

"On je snažan, fizički i tehnički, a veoma mlad. Ima sve kvalitete da postane vrhunski igrač".

Bađo se i prisetio polemike oko "desetke" sa nekadašnji jugoslovenskim reprezentativcem Dejanom Savićevićem prilikom transfera iz Juventusa u Milan.

"Uvek sam nosio broj 10, a kada sam stigao u Milan nosio ga je Dejan. Bilo je prirodno da mu prepustim da ga nosi. To je bio čin poštovanja prema njemu", zaključio je Bađo, konstatujući da je ošišao prepoznatljiv "repić" čim je završio karijeru.

Uz Bađa, koji gostuje u Beogradu u sklopu istog projekta posle Franka Barezija, Đanluke Zambrote, Fabija Ravanelija i Paola Rosija, današnjem događaju prisustvovao je ambasador Italije Karlo Lo Kašo, predstavnici "Banke Inteza", organizatori kampa i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve