Nova vest
Fudbal

Subota, 01.06.2019.

21:27

"Iscrpljeni smo, ali za reprezentaciju uvek spremni"

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović rekao je da je reprezentacija čast i da igračima ne predstavlja problem iscrpljenost pred naredne kvalifikacione utakmice.

Izvor: SN

Autor: SN

Photo by Clive Rose/Getty Images

"Jeste kraj sezone i jeste da smo svi iscrpljeni, ali smo za reprezentaciju uvek svi spremni. Reprezentacija je uvek čast i zadovoljstvo. Imamo kvalitet, dobre igrače, mladog selektora. Dobro smo počeli kvalifikacije i nadam se da ćemo tako i da ih nastavimo", rekao je Mitrović tokom gostovanja na televiziji Arena.

Srbiju u junu čekaju dueli sa Ukrajinom i Litvanijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Mitrović je naveo da su obe veoma bitne i da se nada pozitivnom skoru.

"Nadam se da ćemo pobediti u obe utakmice i izvući pozitivan skor. Najbitnije je da se skupljaju bodovi, ne gube utakmice i da odemo na Evropsko prvenstvo. Bilo bi lepo da posle svetskog vežemo i evropsko i nastavimo niz", kazao je Mitrović.

Govoreći o Ukrajini, istakao je da je to čvrsta i kompaktna ekipa.

"Ukrajina je čvrsta, kompaktna ekipa, defanzivno veoma organizovana, vodi je Andrej Ševčenko. Teško im je dati gol. Konkrent su za jedno od prva dva mesta", rekao je Mitrović.

Poseban poziv na oprez pozvao je protiv Litvanije.

"Znamo Litvaniju iz Lige nacija, dobili smo ih oba puta, ali treba biti obazriv. U prošlosti smo imali jako mnogo loših iskustava sa autsajderima i treba biti veoma oprezan", kazao je Mitrović.

Srbija će 7. juna gostovati Ukrajini u Lavovu, dok će tri dana kasnije pred praznim tribinama u Beogradu dočekati Litvaniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve