Nova vest
Fudbal

Subota, 01.06.2019.

17:53

Konte sklapa balkanski "klan" u Interu

Novi trener milanskog Intera Antonio Konte zainteresovan je za dvojicu balkanskih fudbalera – Edina Džeka i Aleksandra Kolarova.

Izvor: LN

Autor: LN

Konte sklapa balkanski
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Italijanski mediji ranije su preneli da Džeko već dogovorio sa Interom, jer svoju budućnost ne vidi u Romi, a to je potvrdila i renomirana Gazeta delo Sport.

Prema najnovijim informacijama Konte je "zagrizao" i za još jednog fudbalera Rome, srpskog reprezentativca i povremenog kapitena Aleksandra Kolarova.

Bivši trener Čelsija i Juventusa planira da napravi velike promene u svojoj prvoj sezoni u Interu, gde će "nerazure" voditi u Ligi šampiona.

Kolarov i Džeko bi postali drugi i treći fudbaler koji bi završili transfer na relaciji Roma-Inter, posle prošlogodišnjeg prelaska Belgijanca Rađe Naingolana u klub iz Milana.

33-godišnji levi bek je u Romu došao 2017. godine iz Mančester sitija, a prethodno je nastupao za Čukarički, OFK Beograd i Lacio. On je za "vučicu" odigrao 90 mečeva u svim takmičenjima i na njima postigao 12 golova, uz 16 asistencija.

Bosanskohercegovački napadač je u Rim došao godinu dana pre Srbina i nastupio na 179 utakmica (87 golova i 38 asistencija).

Ukoliko Inter završi transfere Aleksandra i Edina, taj klub bi bio treći zajednički za njih dvojicu, pošto su u isto vreme nastupali i za Mančester siti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve