Nova vest
Fudbal

Petak, 31.05.2019.

21:32

Poćetino govorio o Kejnu uoči finala Lige šampiona

Trener fudbalera Totenhema Maurisio Poćetino rekao je da nastup napadača Harija Kejna u finalu Lige šampiona protiv Liverpula neizvestan.

Izvor: SN

Autor: SN

Poćetino govorio o Kejnu uoči finala Lige šampiona
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

"Počeli smo da se pripremamo za finale posle Evertona, a ne posle Ajaksa, jer smo želeli da budemo sigurni da ćemo Premijer ligu završiti u prve četiri ekipe. Putovanje u Ligi šampiona je bilo neverovatno, bilo je potpuno novo, ali zajedno smo uživali. Mi se veoma dobro poznajemo i imamo ambiciju da pobedimo. Želimo da pišemo istoriju i znamo šta treba da uradimo", rekao je Poćetino novinarima u Madridu.

Totenhem će sutra od 21.00 igrati u finalu Lige šampiona protiv Liverpula.

"Atmosfera i koncentracija igrača su bili neverovatni i zaista je bilo zadovoljstvo voditi ih do ovde. Tako sam ponosan na ovu grupu igrača. Prihvatili su sve. Spremni smo da trčimo, da se takmičimo, da uživamo", dodao je Poćetino.

Na pitanje novinara da li će Kejn biti u sastavu ekipe za sutrašnji meč, Poćetino je kazao da još uvek ne zna.

"Imamo još jedan trening i posle njega ću više znati. Neće biti lako doneti odluku ko da bude u postavi. Sve se svodi na teren i 11 igrača koji izađu da se bore. Jako je teško odlučiti se za tih 11, jer svi zaslužuju šansu", rekao je Poćetino.

On je dodao da Kejn od prvog meča četvrtfinala Lige šampiona protiv Mančester sitija nije igrao, kao i da će sigurno biti teško da odmah bude na vrhunskom nivou.

"Najbitnija stvar u sutrašnjoj utakmici je biti spreman. Sutra će milioni gledati utakmicu, pa je samim tim i pritisak veći. Moraju biti slobodni, da uživaju u igri. Ključno će biti da ne razmišljaju od tom pritisku i ko ih gleda. Liverpul je sjajan tim, spremni su da se bore, ali verujem da će Totenhem biti bolji", rekao je on.

Poćetino je imao samo reči hvale za trenera Liverpula Jirgena Klopa.

"Čudo je da još uvek nije osvojio trofej na Enfildu. On je sjajn trener, uvek je optimističan, nasmejan... Samo čovek nije imao sreće i divim se njegovom duhu", rekao je Poćetino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve