Herojski potez Gatuza: Dao otkaz i oprostio novac Milanu

Đenaro Gatuzo nekadašnji proslavljeni fudbaler, napustio je funkciju šefa stručnog štaba Milana i zatražio od kluba da mu ne isplati ostatak ugovora.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images
Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images

Đenaro Gatuzo je objavio da napušta kormilo Milana nakon što je njegov klub propustio šansu da se plasira u Ligu šampiona naredne sezone uprkos pobedi nad SPAL–om od 3:2 u poslednjem kolu Serije A.

Gatuzo je imao važeći ugovor do 2021. godine, ali kako se navodi, zatražio je klubu da mu ne isplaćuje koje mu po ugovoru sleduju.

"Odluka da napustim klupu Milan nije bila laka. Ne znam u kom sam tačno momentu doneo odluku da napustim klub, ali sam sa dosta emocija vodio ekipu prethodnih 18 meseci i taj period neću zaboraviti nikada pošto Milan za mene ima poseban značaj. Da li se odričem dovogodišnjeg ugovora? Da. Pošto u Milan nisam ni dolazio zbog novca", rekao je Đenaro Gatuzo.

Đenaro Gatuzo je bio trener Milana od novembra 2017. godine, kada je promovisan u šefa prvog tima posle rada u mlađim kategorijama. Milan je pod njegovom komandom zauzeo petu poziciju u Seriji A, što je bio najbolji rezultat ekipe još od sezone 2012/13.

strana 1 od 2 idi na stranu