Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.05.2019.

22:30

Novi Bundesligaš je u eliti – Union poslao Štutgart u Cvajtu!

Fudbaleri Union Berlina plasirali su se u Bundesligu, pošto su posle dvomeča sa Štutgartom imali povoljniji rezultat na semaforu.

Izvor: PT

Autor: PT

Novi Bundesligaš je u eliti – Union poslao Štutgart u Cvajtu!

U prvom meču u Štutgartu rezultat je bio 2:2, a kako u Berlinu nismo videli golove, Union je zbog dva pogotka u gostima prošao u elitu.

Ekipa iz Berlina nikada nije igrala u Bundesligi i po prvi put će se takmičiti u najvišem nemačkom takmičenju.

Punih deset godina igrali su u Cvajti i konačno im se sreća osmehnula. Od naredne sezone prestonica Nemačke imaće dva predstavnika u Bundesligi – Union i Hertu.

Od 1991. godine Union je uglavnom igrao u trećem i drugom šampionatu Nemačke, a jednu sezonu proveli su i u "Oberligi" – četvrtom po rangu fudbalskom takmičenju u Nemačkoj.

Od 2009. su standardni u Cvajti, međutim nijednom nisu uspeli da izbore plasman u elitu. Stalno su bili oko nekog desetog mesta, a na kraju ove sezone završili su treći.

Usledio je duel sa Štutgartom, u kojem će prvi meč biti od presudnog značaja. Union je uspeo da izbegne poraz, dođe do remija (2:2) i da u revanšu pred domaćom publikom sačuva mrežu.

Ovo je tek treći put u istoriji da Štutgart ispada iz Bundeslige, prvi put su 1975, a drugi 2016.

Uživajte u slavlju navijača Uniona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve