Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.05.2019.

15:15

Crnac, gorila i rob, šta to oni rade na terenu FOTO/VIDEO

Španski fudbalski klub Alma de Afrika na zanimljiv način je protestovao protiv rasizma.

Izvor: SN

Autor: SN

Crnac, gorila i rob, šta to oni rade na terenu FOTO/VIDEO
EPA/ALESSANDRO DI MEO

Rasizam u fudbalu uopšte nije naivna stvar, veoma često imamo priliku da čujemo i vidimo nekog sportistu da se požali da je vređan na rasnoj osnovi.

Španski fudbalski klub Alma de Afrika, koji nam dolazi iz Hereza, na interesantan način je odlučio da se bori protiv rasizma. Naime, oni su pre otprilike pola godine bili u centru pažnje, pošto su imigrante dočekivali "raširenih ruku".

"Izgradili smo tim oko afričkih imigranata. Neke organizacije iz Hereza su nam rekle da bi bilo dobro da uključimo i španske fudbalere kako bi se imigranti što bolje aklimatizovali", rekao je tada predsednik kluba Alehandro Benitez.

Poslednji meč koji je Alma de Afrika odigrala njihovi fudbaleri su umesto svojih prezimena na poleđini dresova nosili pogrdne nadimke, kako bi podigli svest o rasizmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve