Heroj Intera – nerealne odbrane Samira Handanovića VIDEO

Fudbaleri Intera su nakon velike drame u poslednjem kolu Serije A uspeli da izbore plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)
Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)

Čuvena izreka, dobar golman – pola tima se već duže vreme pripisuje Interu zbog njihovog čuvara mreže, Samira Handanovića.

Serija A je ponovo imala dramatičnu završnicu, samo što sada nije bila bitka za titulu kao u zlatno doba te lige kada smo u poslednjim momentima čekali novog šampiona Italije.

Sada je takođe ulog bio visok – Liga šampiona. Inter, Atalanta, Milan i Roma su bili akteri ove drame, a nekako se najveća bitka vodila oko milanskih klubova i stajao je upitnik ko ide u najelitnije klupsko takmičenje.

Nakon neverovatnih 90 minuta fudbala, dobili smo učesnike, a to su Inter i Atalanta. Inter je na svom stadionu igrao protiv Empolija, koji se borio za opstanak u ovom kolu i trebao im je što bolji rezultat.

Na kraju je Inter slavio rezultatom 2:1, plasirao se u Ligu šampiona i ostavio Empoli u suzama. U ovom susretu, Empoli je imao nekoliko fantastičnih prilika, koje je Samir Handanović uspeo da anulira.

Njegovo golmansko umeće je dolazilo do izražaja više puta, a pogotovo se ističe jedna odbrana pred sam kraj utakmice kada je zaustavio faktički sigurno izjednačenje Empolija.

Ovaj Handanovićev performans će navijači Intera dugo pamtiti.