Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.05.2019.

12:15

Heroj Intera – nerealne odbrane Samira Handanovića VIDEO

Fudbaleri Intera su nakon velike drame u poslednjem kolu Serije A uspeli da izbore plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Izvor: SN

Autor: SN

Heroj Intera – nerealne odbrane Samira Handanovića VIDEO
Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)

Čuvena izreka, dobar golman – pola tima se već duže vreme pripisuje Interu zbog njihovog čuvara mreže, Samira Handanovića.

Serija A je ponovo imala dramatičnu završnicu, samo što sada nije bila bitka za titulu kao u zlatno doba te lige kada smo u poslednjim momentima čekali novog šampiona Italije.

Sada je takođe ulog bio visok – Liga šampiona. Inter, Atalanta, Milan i Roma su bili akteri ove drame, a nekako se najveća bitka vodila oko milanskih klubova i stajao je upitnik ko ide u najelitnije klupsko takmičenje.

Nakon neverovatnih 90 minuta fudbala, dobili smo učesnike, a to su Inter i Atalanta. Inter je na svom stadionu igrao protiv Empolija, koji se borio za opstanak u ovom kolu i trebao im je što bolji rezultat.

Na kraju je Inter slavio rezultatom 2:1, plasirao se u Ligu šampiona i ostavio Empoli u suzama. U ovom susretu, Empoli je imao nekoliko fantastičnih prilika, koje je Samir Handanović uspeo da anulira.

Njegovo golmansko umeće je dolazilo do izražaja više puta, a pogotovo se ističe jedna odbrana pred sam kraj utakmice kada je zaustavio faktički sigurno izjednačenje Empolija.

Ovaj Handanovićev performans će navijači Intera dugo pamtiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve