Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.05.2019.

11:35

Zvezda dovodi štopera Rajo Valjekana, centarfora traži u Portugalu

Čelnici Crvene zvezde uveliko rade na pojačanjima za sledeću sezonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda dovodi štopera Rajo Valjekana, centarfora traži u Portugalu
Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Kako prenose lokalni mediji, Zvezdini skauti su posebno aktivni na području Pirinejskog poluostrva.

Navodno su crveno-beli već dogovorili dolazak novog štopera, Španca Alehandra Galvesa.

Iskusnom 29-godišnjem defanzivcu ističe ugovor sa Rajo Valjekanom za koji je odigrao 19 utakmica u protekloj sezoni, pa će na "Rajko Mitić" doći bez obeštećenja.

On je često bio u rotaciji na "Valjekasu" tokom sezone, dali je bio standardan u završnici pre povrede zadnje lože početkom maja, pa je proveo svih 90 minuta na terenu u pobedi nad Real Madridom 1:0.

Galves je pre Raja, u kojem je drugi put u karijeri, igrao za Eibar, Verder Bremen i Sporting Hihon, te na pozajmici u Las Palmasu prošle sezone.

Od Galvesa se očekuje da preuzme komandu nad odbranom Zvezde jer je realan odlazak kapitena Vujadina Savića, dok se Nemanja Milunović nije nametnuo koliko se očekivalo po dolasku iz Belorosije.

Španac po profilu odgovara stilu igre Miloša Degeneka i Demijana Le Taleka

Osim njega, Zvezda bi konkurenciju u odbrani trebalo da pojača i štoperom niškog Radničkog Radovana Pankova, prenosi "Sportski žurnal".

Što se tiče napada, Zvezda je navodno zainteresovana za Tomanea, 26-godišnjeg golgetera Tondele.

Toman je protekle sezone postigao 12 golova uz 6 asistencija u portugalskoj Premieiri prošle sezone, a između ostalih dva puta je tresao mrežu lisabonskog Sportinga.

Specijalizovani fudbalski portal Transfermarkt procenjuje njegovu tržišnu vrednost na milion evra, ali se spekuliše da bi Zvezda mogla da ga dovede za upola manje novca, uz procenat od naredne prodaje.

Bivši mladi reprezentativac Portugala je pre Tondele igrao za Aruku, Panatolikos, Vitoriju Gimaraeš, Duizborg i nižerazredni Limainos, a ponikao je u omladinskom timu Boavište.

Zvezda će predstojećeg leta morati da kupi napadača jer je izvesna prodaja mladog Dejana Joveljića, te dokazanih golgetera Milana Pavkova i Ričmonda Boaćija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve