Radnički Niš: Nema egzodusa, okosnica ekipe ostaje

Fudbalski klub Radnički iz Niša demantovao je navode pojedinih medija da će se u tom klubu desiti "egzodus" i istakao da će okosnica ekipe ostati na Čairu.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
credit image & photo: Vanja Keser/ STARSPORT
credit image & photo: Vanja Keser/ STARSPORT

"Mnogi mediji danas su preneli vest da će se u Fudbalskom klubu Radnički desiti 'egzodus' i da će tim biti dosta slabiji naredne sezone, ali to nije tačna informacija. Okosnica ekipe iz prošle sezone ostaće u Nišu, doćiće i adekvatna pojačanja, a za odlaske pojedinih igrača se odavno znalo, tako da će njihove zamene biti dovodjene planski", navodi se u saopštenju Radničkog.

Kako se dodaje, većina prvotimaca koja je iznela teret tek završene sezone, u kojoj je Radnički postao vicešampion države, pod ugovorom je sa klubom i oni će ga predvoditi i naredne sezone.

To su Nermin Haskić, Radovan Pankov, Saša Stojanović, Djordje Crnomarković, Stefan Djordjević, Taras Bondarenko, Riota Noma, Petar Petrović, Nikola Čumić, Aleksa Jovanović, Marko Živković...

"Ostaje da se vidi kakav će biti status domaćeg veterana Aleksandra Jovanovića, koji je imao malu minutažu, ali je bez obzira na to važan deo tima sa Čaira", dodaje se u saopštenju.

Kada je reč o treneru Nenadu Lalatoviću, Radnički je naveo da je on u nedelju još jednom ponovio da ima nekoliko inostranih ponuda, ali da bi, ako se takav transfer ne realizuje, rado ostao u Nišu.

Lalatović će, kako se dodaje, konačnu odluku doneti nakon odmora, a nakon razgovora s rukovodstvom Radničkog.

"Uvek želimo još jedan korak napred u odnosu na prethodnu sezonu, tako će biti i sada. Neki igrači odlaze, neki ostaju, ali one koji su otišli zamenićemo još boljim. Naš cilj i glavna opsesija ostaje osvajanje jednog trofeja, koji će, nadam se, sledeće godine stići u Niš. Želimo iskorak i u Evropi, mislim da smo partijama u domaćem šampionatu pokazali da smo kadri da to i učinimo", rekao je prvi čovek Radničkog Ivica Tončev.