Nova vest
Fudbal

Subota, 25.05.2019.

23:00

Gameiro i Rodrigo šokirali Barselonu i doneli Valensiji Kup

Fudbaleri Valensije savladali su Barselonu rezultatom 2:1 i tako uspeli da osvoje španski Kup kralja.

Izvor: SN

Autor: SN

Gameiro i Rodrigo šokirali Barselonu i doneli Valensiji Kup
Photo by Alex Caparros/Getty Images

U jednoj zaista interesantnoj utakmici, fudbaleri Valensije su uspeli da pobede Barselonu i da po osmi put podignu trofej namenjen osvajaču španskog kupa.

Nekadašnji napadač Sevilje, Kevin Gameiro u 21. minutu doneo veliku radost "slepim miševima", pošto je jednu sjajnu akciju završio na najbolji način.

Hose Luis Gaja je lagano prihvatio jednu "dijagonalu" i poslao pas Gameiru koji je bio negde iznad penala i poslao loptu u gornji desni ugao za velikih 1:0 u korist Valensije.

Na 2:0 povećao je Rodrigo, koji je centaršut dobio od Karlosa Solera i iz neposredne blizine glavom savladao ter Štegena. Ovim rezultatom se i završilo prvo poluvreme.

U nastavku, Barselona je morala da krene na "sve ili ništa". Imali su posed lopte u većem delu drugog poluvremena, napadali su prilično intenzivno, ali je Valensija bila odgovorna u svojim defanzivnim zadacima.

Samo jedan kiks njihove odbrane bio dovoljan Lionelu Mesiju da smanji prednost Valensije na 2:1.

Barsa je imala korner, jedan od njihovih fudbalera je skočio i glavom šutirao ka golu, pritom je pogodio stativu i lopta je prevarila golmana Domeneka, pa je Mesi sa svega nekoliko metara poslao loptu u mrežu.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, pošto je Valensija odlela Barsinom pritisku i po osmi put u svojoj istoriji podigla trofej Kupa kralja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d