Nova vest
Fudbal

Subota, 25.05.2019.

22:15

Pao i Lajpcig – Bajernu nova dupla kruna

Fudbaleri Bajerna iz Minhena savladali su Lajpcig sa 3:0 u finalu kupa Nemačke i osvojili duplu krunu.

Izvor: SN

Autor: SN

Pao i Lajpcig – Bajernu nova dupla kruna
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Nakon sjajnog performansa u Bundesligi i osvajanju šampionske titule u poslednjem kolu, Bajern je u izuzetno zanimljivom finalu Kupa pobedio Lajpcig i osvojio drugi trofej u tekućoj sezoni.

Iako je drugo poluvreme bilo interesantnije, u prvom je takođe bilo dosta uzbuđenja. Lajpcig je imao svoje šanse, ali ih nije iskoristio, tako da je Bajern posle prve prave prilike došao do vođstva, zahvaljujući sjajnom pogotku Roberta Levandovskog.

Tempo se prilično podigao tokom drugih 45 minuta. Bilo je mnoštvo prilika na obe strane i bilo je nekih maestralnih intervencija defanzivaca obe ekipe. Fudbaleri Lajpciga jednostavno nisu uspevali da savladaju Manuela Nojera i Bajern je to ponovo kaznio.

Kingsli Koman je u 78. minutu uspeo da zatrese mrežu i donese Bajernu prednost od 2:0, da bi tačku na ovo finale stavio strelac prvog pogotka, Robert Levandovski u 83. minutu utakmice i tokom proslave ovog gola je skinuo dres i sasvim zasluženo zaradio žuti karton.

Na kraju zaslužena pobeda Bajerna, iako na prvi pogled deluje da je laka, bilo je sve sem toga. Bajern se mučio na početku, morao da izdrži Lajpcigov presing i na kraju su sa tri gola i uspeli da ih slome i da podignu drugi ovosezonski trofej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve