Nova vest
Fudbal

Subota, 25.05.2019.

12:50

Fredi Bobić najavio moguć odlazak Jovića

Nakon višenedeljnih demantija o pregovorima sa Real Madridom, sportski direktor Ajntrahta Frebi Bobić prvi put je najavio moguć transfer Luke Jovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Fredi Bobić najavio moguć odlazak Jovića
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Bobić je to uradio indirektno najavivši da bi usled "drugih sila" neki igrači mogli da odu i da oni ne bi mogli da ih spreče.

On je to izjavio dok je komentarisao budućnost trojice nosilaca igre tima Sebastijana Halera, Anta Rebića i Jovića.

Već nedeljama se spekuliše da je Jović jedna od glavnih meta Real Madrida za letnji prelazni rok, u transferu koji bi mogao da iznosi oko 70 miliona evra.

"Ne moramo nikoga da prodamo iz ekonomskih razloga, ali svašta može da se dogodi, pa i da ostanemo bez ove trojice. Garantujem vam da su se oni sjajno zabavili igrajući za Ajntraht, ali u jednom trenutku druge sile mogu ući u igru i mi nećemo moći ništa da uradimo ako odluče da odu",
rekao je Bobić.

Jović je postigao 17 golova na 25 mečeva Bundeslige ove sezone, efikasniji od njega bio je samo Bajernov Robert Levandovski.

Osim toga, postigoa je i 10 golova u Ligi Evrope gde je Ajntraht ispao na penale od Čelsija u polufinalu.

Ajntraht je nedavno otkupio Jovića od Benfike za 8 miliona evra, koliko je iznosila otkupna klauzula po ugovoru o dvogodišnjoj pozajmici.

U slučaju nove prodaje Srbina, portugalskom klubu sleduje 30% od ukupnog iznosa transfera, zbog čega Ajntraht i pokušava da izvuče što više.

Osim Reala, spekulisalo se da je za Jovića zainteresovana i Barselona, a povremeno su se pominjali još Bajern i PSŽ.

Jović će se za nekoliko dana priključiti reprezentaciji Srbije uoči kvalifikacionih mečeva za EURO 2020. sa Ukrajinom (Lavov, 7. jun) i Litvanijom (Beograd, 10).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve