Nova vest
Fudbal

Subota, 25.05.2019.

08:55

Kontroverzna titula Ludogoreca – čelnici Černog Mora oslabili tim u odlučujućem kolu

Fudbaleri Ludogoreca osvojili su osmu uzastopnu titulu šampiona Bugarske, koja je ostala u senci kontroverze poslednjeg kola.

Izvor: AK

Autor: AK

Kontroverzna titula Ludogoreca – čelnici Černog Mora oslabili tim u odlučujućem kolu
Photo by Nikolay Doychinov/EuroFootball/Getty Images

Ludugorec je u odlučujućoj utakmici pobedio Černo More 4:1 kod kuće, ali su gosti iz Varne došli sa oslabljenim timom.

Zahvaljujući ovom trijumfu tim iz Razgrada je sezonu završio sa 23 pobede u 36 kola i 79 bodova, jednim više od najtrofejnijeg bugarskog tima CSKA iz Sofije, koji je u poslednjoj rundi slavio minimalnu pobedu nad Botevom.

Poljski napadač Jakub Svijerčok je postigao het-trik, a mrežu je zatresao i Dimo Bakalov za ubedljivu pobedu Ludogoreca.

Međutim, mediji i bugarska javnost su ogorčeni jer je Černo More na gostovanje u Razgrad stiglo bez nekoliko ključnih igrača poput golmana Ivana Djulgerova, štopera Plamena Dimova i VIktora Geneva, te plejmejkera Georgija Ilieva.

"Šokiralo nas je kada nam je uprava pred utakmicu rekla da ovi igrači više nisu deo tima",
rekao je trener Černog Mora Ilian Iliev.

Bugarski fudbal je kritikovao kapiten CSKA, bivši štoper Fulama Nikolaj Bodurov:

"Dok mi uvedemo VAR, ostali će igrati fudbal na Marsu",
rekao je Bodurov posle odlučujućeg kola.

Ludogorec dominira bugarskim fudbalom od plasmana u prvu ligu 2011. Osim osam titula, osvojio je i dva Kupa i tri Superkupa, a tokom osam sezona je imao osmoricu različitih trenera.

Tim iz Razgrada će na leto igrati kvalifikacije za plasman u Ligu šampiona gde je dva puta nastupao u grupnoj fazi – u sezonama 2014/2015 i 2016/2017.

Ima i tri učešća u grupnoj fazi Lige Evrope, a najbolju sezonu ma međunarodnoj sceni je imao 2017/2018 kada je stigao do nokaut faze LE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve