Nova vest
Fudbal

Petak, 24.05.2019.

22:17

"Rasizam u Italiji je samo obično glupiranje"

Trener fudbalera Rome Klaudio Ranijeri kaže da rasizam na italijanskim stadionima nije "pravi rasizam".

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Marco Luzzani/Getty Images

Ranijeri se umešao u višegodišnju debatu koja se vodi u Italiji povodom rasističkih uvreda na račun tamnoputih fudbalera Serije A.

Bivši osvajač Premijer lige sa Lesterom u rasizmu na stadionima širom Italije ne vidi veliki problem.

"Rasizam koji čujete na stadionima je način ruganja igračima čija boja kože nije dovoljno bela, na jedan izuzetno glup način. To je glupiranje. Mislim da na stadionima ne postoji pravi rasizam. Ili, barem, postoji u veoma malom kvantitetu", rekao je Ranijeri za "Gazzetta dello Sport".

Ranijeri je tokom sezone dobio otkaz u Fulamu i preuzeo Romu, koju će napustiti na leto.

"Dobro sam se proveo! Treniranje ekipe u gradu u kojem ste se rodili, za koji ste navijali... Drugačije je od svega drugog", dodao je Ranijeri.

Italijanski stručnjak pričao je i o velikim talentima "vučice" – Nikolu Zaniolu i LOrencu Pelegriniju.

"Talenti kao što su oni se ne viđaju svaki dan. Bitno je da iza talenta postoji i konstantan rad. Svi pričaju o Kristijanu Ronaldu, jer je on primer nekog ko je konstantno radio naporno kako bi opravdao svoj talenat. On i dalje ima istu želju za treniranjem kao i kad je bio dete", jasan je italijanski stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve