Nova vest
Fudbal

Petak, 24.05.2019.

15:55

Venger se vraća fudbalu

Bivši menadžer Arsenala Arsen Venger srpeman je da se vrati fudbalu, ali možda ne i trenerskom poslu.

Izvor: B92

Autor:B92

Venger se vraća fudbalu
Photo by Simon Hofmann/Getty Images for Laureus

Venger je na kraju sezone 2017/2018 posle 22 godine napustio Arsenal.

On je tada rekao da će početkom 2019. godine preuzeti novi klub.

"Mislio sam da ću se vratiti trenerskom poslu brzo, ali uživao sam u distanci. Sada sam na rasrkšću. Ponovo ćete me videti u fudbalu. Kao trenera... Ne znam", rekao je Venger, preneli su britanski mediji.

On je rekao da se ove godine bavio dobrotvornim radom, konferencijama i da je u tome uživao, pošto je u svemu tome manje stresa.

"Imam bolji pogled šta se dešava. Vidim greške trenera i ne plaćam cenu za njih. Želim da podelim ono što sam naučio, pošto mislim da je život koristan jedino ako, u odrearđenoj fazi, podeliš svoje znanje. Na koji način će to biti, da li će biti samo u pobedama u fudbalskim utakmicama ili na drugi način? Tu odluku moram brzo da donesem. Fudbal je moja strast. Vratiću se uskoro, ali ne mogu reći u kom svojstvu", naveo je Venger.

On je od 1996. godine osvojio tri šampionske titule u Premijer ligi i sedam FA kupova sa Arsenalom.

"Nedostaje mi takmičenje i nedostaje mi Arsenal, pošto sam tamo ostavio srce. Klubu sam dao 22 godine života. Svaki minut je bio posvećen klubu i nedostaju mi vrednosti koje smo tamo razvili. Navijam za Arsenal, on će zauvek biti moj klub"
, dodao je francuski trener.

Venger još nije uživo gledao Arsenal otkako je otišao, a tako će biti i za finale Lige Evropa, protiv Čelsija, 29. maja. On je nezadovoljan time što će fudbaler Arsenala iz Jermenije Henrih Mhitarjan propustiti utakmicu pošto nije mogla da mu se garantuje bezbednost u Bakuu.

"To je pomalo i košmar za navijače. Ekipe nemaju problema, žive u idealnim uslovima, imaju privatni avion, lepa mesta u biznis klasi. Ali, o navijačima se radi. Situacija sa Mhitarjanom ne treba da se dešava u fudbalu. Mislim da nije normalno da 2019. godine u Evropi, sofisticiranim demokratijama, ne možeš da igraš fudbal iz političkih razloga"
, rekao je Venger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve