Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.05.2019.

09:20

Kup za "spas sezone" ili za "duplu krunu"

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde sastaju se u finalu kupa Srbije od 19 časova na stadionu Rajko Mitić.

Izvor: SN

Autor: SN

Kup za
credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Fudbalski "večiti" derbi smo ove sezone gledali tri puta i na ta tri meča smo videli ukupno sedam golova, dva remija (oba rezultatom 1:1), i jednu pobedu Crvene zvezde, sa 2:1.

Crvena zvezda posle 12 godina ima šansu da se "okiti" sa oba domaća trofeja, dok su crno-beli u prilici da spasu sezonu osvojivši trofej Kupa, pošto su u Superligi Srbije posle mnogo problema završili na trećoj poziciji.

Za razliku od Partizana, Crvena zvezda je uradila mnogo toga pozitivnog ove sezone. Dominaciju su crveno-beli potvrdili titulom, a iza njih su i dobre utakmice u Ligi šampiona. Sa te strane "domaćini" mogu da budu mnogo rasterećeniji nego "gosti".

Crvena zvezda je u svojoj istoriji 24 puta osvojila Kup, dok je Partizanu ta čast pripala 15 puta.

Finale Kupa Srbije biće poslednja utakmica Saše Ilića u dresu Partizana i kapiten "parnog valjka" će definitivno želeti da se pobedom i osvojenim trofejem oprosti od crno-belog dresa i profesionalnog fudbala.

Inače, golom Saše Ilića je već jedan derbi meč u finalu kupa rešen, a bilo je to pre čitavih 18 godina.

Još jedan heroj srpskog fudbala će nakon ove sezone "okačiti kopačke o klin", a to je kapiten Crvene zvezde, Nenad Milijaš. Kao i njegov kolega–rival, Saša Ilić, i Milijaš je bio strelac u finalu Kupa Srbije.

Finale Kupa Srbije možete pratiti u direktnom prenosu na O2 televiziji od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve