Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.05.2019.

23:55

Poter novi trener Brajtona

Doskorašnji trener fudbalera Svonsija Grejem Poter novi je šef stručnog štaba Brajtona, objavio je engleski premijerligaš.

Izvor: B92

Autor:B92

Poter novi trener Brajtona
Photo by Marc Atkins/Getty Images

Brajton je u finišu sezone uspeo da izbori opstanak u engleskoj Premijer ligi, a posle pet godina otkaz je dobio Kris Hjuton.

Predsednik Brajtona Toni Blum želeo je da što pre reši pitanje imenovanja novog trenera kako bi klub mogao neometano da se priprema za sledeću sezonu, pa je sa Poterom potpisan četvorogodišnji ugovor.

"Verujemo da je Poter pravi trener za Brajton. Izuzetno nam je drgao što smo doveli jednog od najperspektivnijih engleskih trenera i što smo s njim potpisali četvorogodišnji ugovor. On neguje atraktivnu igru, a to je ono što mi kao klub želimo da postanemo. Verujemo da je Hjuton stvorio dobru sredinu za nova poglavlja Brajtona", rekao je Blum.

Poter je po završetku sezone imao ponudu Svonsija da produži saradnju, ali je odbio zbog novog izazova u trenerskoj kraijeri, a Brajton je za usluge njegovog stručnog štaba velškom klubu morao da plati oko tri miliona funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve