Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.05.2019.

13:10

Majstorović: Fudbalske titule iz Jugoslavije su daleko vrednije od nacionalnih

Vodi se velika polemika oko toga da li treba ili ne priznati Zvezdi šampionsku titulu iz 1946. godine.

Izvor: SN

Autor: SN

Majstorović: Fudbalske titule iz Jugoslavije su daleko vrednije od nacionalnih
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povodom polemike oko toga da li Fudbalskom klubu Crvena zvezda treba priznati šampionsku titulu iz 1946. godine ili ne, sportski novinar iz Novog Sada đorđe Majstorović izjavio je da je u pitanju zamena teza, jer su titule iz vremena Jugoslavije daleko vrednije od titula nakon raspada Jugoslavije.

"Znamo da je Partizan nedavno sustigao Zvezdu po broju osvojenih prvenstava, ali kada bi se merila njihova vrednost - to je nebo i zemlja, jer je jugoslovenska liga bila neuporedivo jača"
, rekao je Majstorović, koji je optužio Zvezdu da se ponaša "bahato".

"Ono što bih ja ipak najviše istakao, jeste način na koji se FK Crvena zvezda poneo ovom prilikom, a to je prisvajanje 30. titule i pre nego što im je ona zvanično priznata i prišivanje treće zvezdice na dres. Ta bahatost je u potpunosti preslikan način ponašanja kojem svedočimo svakodnevno u našem političkom životu od strane vladajuće garniture"
, rekao je Majstorović za Vojvođanski istraživačko-analitički centar.

Njegov kolega Damir Bojić rekao je da se država poslednjih decenija samo sužavala, pa su i fudbalske titule "nekako devalvirane".

"Mislim da je ovo dobar pokazatelj gde se mi sada nalazimo, a i naš fudbal u odnosu na jugoslovenski period. Kvalitet sadašnje lige i jeste na tom nekom nivou kvalifikacionog turnira za takmičenje kud i kamo većeg ranga", kazao je Bojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve