Kraj jedne ere – Kompani napušta Siti

Dugogodišnji kapiten Mančester sitija Vensan Kompani ovog leta napustiće ekipu, saopšteno je iz kluba.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Shaun Botterill/Getty Images
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Nakon što je 11 godina bio u srcu odbrane Mančester sitija, belgijski štoper je odlučio da promeni sredinu i to nakon 360 odigranih utakmica i 20 postignutih golova u svetlo plavom dresu.

"Mnogi su doprineli preporodu Mančester Sitija, ali niko ne može da se meri sa Vensanom Kompanijem. On je oličenje onoga što ovaj klub jeste. Punu deceniju bio je duša, srce ovog tima. Njegove liderske sposobnosti, inteligencija i posvećenost pomogli su mu da sa uspehom igra kod četiri različita menadžera i da prevaziđe sve probleme sa povredama. Sa uspehom je odgovarao na svake zahteve iz kluba", rekao je prvi čovek kluba Haldon Al Mubarak.

Kompani je u Mančester stigao iz redova nemačkog HSV–a, u koji je došao dve godine ranije iz belgijskog Anderlehta. Ove sezone je Kompani sa Sitijem osvojio titulu šampiona u Premijer ligi, uz FA i Liga kup.

"Završili smo neverovatnu sezonu. Moju 11. u klubu. I ne mogu da verujem da pišem ovo, moju poslednju. Nebrojeno puta sam zamišljao ovaj dan, pošto se kraj naslućivao već nekoliko godina. I dalje ipak ne osećam da se ovo stvarno dešava. Mančester Siti mi je dao sve. Pokušao sam da uzvratim koliko sam mogao. Koliko često neko dobije priliku da završi ovako važno poglavlje predstavljajući glub sa neverovatnom tradicijom, na ovako dobar način? Vreme je da idem.Ne osećam ništa drugo do zahvalnost, svima onima koji su me podržali na ovom specijalnom putovanju u ovom posebnom klubu. Sećam se prvog dana tako dobro kao i ovog poslednjeg. Nikada neću zaboraviti navijače koji su uz nas bili i kada je išlo i kada nije", poručio je 33-godišnji fudbaler.

strana 1 od 2 idi na stranu