Nova vest
Fudbal

Subota, 18.05.2019.

14:31

Stadion FK Kolubara dobio rasvetu po UEFA standardima

Stadion Fudbalskog kluba Kolubara Lazarevac dobio je osvetljenje sa rasvetom po UEFA standardima,

Izvor: B92

Autor:B92

Stadion FK Kolubara dobio rasvetu po UEFA standardima
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

To je izjavio Bojan Stević, predsednik FK Kolubara i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Stadion je dobio rasvetu po UEFA standardima, sa reflektorima od 1.500 luksa, a sredstva su obezbeđena u celosti preko Evropske investicione banke i uz pomoć Grada Beograda.

U nedelju sa pocetkom u 20 časova, gradski stadion će biti domaćin prve utakmice odigrane pod rasvetom, u utakmici starih sportskih prijatelja - lazarevačke Kolubare i BSK iz Borče.

"Nadam se da će vreme poslužiti i da će Lazarevcani moći u nekim novim uslovima da uživaju u najelpšoj sporednoj stvari na svetu. Mislim da je ovo samo deo jedne priče koja će biti zaokružena do kraja godine, izgradnjom i pokrivanjem zapadne tribine koja će ispuniti sve standarde sa pratećim sadržajima kao i izgradnja juzne tribine sa 250 mesta", rekao je Stević.

On je izrazio zahvalnost opštini Lazarevac, gradu Beogradu, ministru finansija Siniši Malom, Ministarsvu privrede, prvom čoveku srpskog fudbala predsedniku saveza Slaviši Kokezi, Vladi i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je, kako je istakao Stević, prepoznao značaj ulaganja u sport i podržao realizaciju ovih projekata.

Stević je precizirao da je ovo 16. stadion u Srbiji koji poseduje rasvetu, ali i da je samo jedan od dva stadiona u Srbiji, zajedno sa stadonom FK Mačva, koji ima LED rasvetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve