Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.05.2019.

12:52

Terorisao je golmane širom sveta, a danas radi kao konobar – sa amputiranom nogom FOTO/VIDEO

Postigao je više od stotinu golova u karijeri, odigrao skoro 50 utakmica za nacionalnu selekciju, a danas radi kao konobar da bi preživeo.

Izvor: SV

Autor: SV

Terorisao je golmane širom sveta, a danas radi kao konobar – sa amputiranom nogom FOTO/VIDEO
Getty Images/Firo Foto/ALLSPORT

Život se žestoko poigrao sa Darijom Silvom, bivšim napadačem Penjarola, Kaljarija, Espanjola, Malage, Sevilje i Portsmuta, toliko da je kao invalid u 46. godini života primoran da zarađuje za život radeći kao konobar u piceriji u Malagi.

Španski mediji su posetili Urugvajca, koji danas ničime ne podseća na nekadašnjeg ubojitog napadača i harizmatsku ličnost kojoj su se divili ljubitelji fudbala.

“Napustio sam fudbal zbog oca... Rekao mi je da ne zna da li će zbog bolesti ostati u životu dva, tri meseca...“, rekao je Silva.

Embed from Getty Images

Uz to, ostao je bez kompletnog novca koji je zaradio tokom 14-godišnje karijere.

“Ljudi koje sam angažovao da se bave time su mi ukrali novac. Rukovodili su stvarima kako su želeli, na kraju su me opljačkali“, dodao je Silva.

Da sve bude još gore po njega, zbog povreda koje je zadobio u teškoj saobraćajnoj nesreći u Urugvaju lekari su morali da mu amputiraju deo noge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve