Skupština FSS dodelila titulu Crvenoj zvezdi; Terzić: Ponosan sam

Crvenoj zvezdi zvanično je dodeljena titula prvaka Srbije iz 1946. godine na Skupštini Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, preneo je Tanjug.

SVIzvor: B92, Beta, Tanjug
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

“Glasovima velike većine delegata, 44 člana najvišeg organa srpske kuće fudbala bila su "za", 10 uzdržanih i šest protiv, verifikovana je titula crveno-belih i stvorena mogućnost za treću zvezdicu, pošto sada ima 30. trofeja prvaka države“, prenela je državna agencija.

Kako se podseća, prethodno je Komisija za pravna pitanja FSS, takođe većinom glasova, iznela predlog da se Zvezdi naknadno dodeli titulu iz 1946.

Na klupskom sajtu je objavljeno da je titula verifikovana, a potom je preneta i izjava generalnog direktora Zvezde Zvezdana Terzića.

Skupština Fudbalskog saveza Srbije (FSS) verifikovana je titula Crvene zvezde osvojena 1946. godine,

"Ponosan sam što smo uspeli da ozvaničimo titulu koju je Crvena zvezda osvojila apsolutno regularno, na terenu. Ponosan sam zbog svih igrača tog prvog Zvezdinog tima koji su dobili priznanje koju zaslužuju da su prva Zvezdina generacija šampiona. Skupština FSS je uvažila činjenično stanje i drago nam je zbog toga. Ovo je u svakom smislu bila istorijska sezona za naš klub, a priznavanje ove titule je u najboljem smislu reči šlag na tortu. Imamo puno razloga da slavimo u nedelju na poslednjem meču sezone", rekao je Terzić po završetku zasedanja.

Terzić se zahvalio svima koji su "istrajali" u inicijativi kluba da se Zvezdi dodeli trofej iz 1946. godine.

"Želim da se zahvalim svima u klubu koji su učestvovali i istrajavali u ovoj inicijativi kluba i doprineli da se dvogodišnji trud i napor konačno realizuje. Argumentima smo dokazali da dileme nema - Crvena zvezda je šampion Srbije 1946. godine", dodao je Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.