Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.05.2019.

11:05

Barselona "čerupa" Ajaks – stiže i De Liht

Kapiten Ajaksa Matijs de Liht blizu je transfera u Barselonu i za nekoliko dana čitav posao biće završen, pišu španski medji.

Izvor: B92

Autor:B92

Barselona
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

De Liht će krenuti putem saigrača Frenkija de Jonga, čiji prelazak na Nou Kamp je dogovoren još zimus za čak 75 miliona evra i to bez bonusa.

Sličan iznos bi katalonski gigant trebalo da plati i za najtalentovanijeg štopera sveta, odmah po kraju sezone i poslednjeg meča Ajaksa protiv De Grafšapa koji se igra sutra.

Sam de Liht je insistirao je prelasku u Barselonu u konkurenciji još Juventusa, Liverpula, minhenskog Bajerna i Mančester junajteda, koji je otkao iz konkurencije nakon što je ostao bez plasmana u Ligu šampiona.

Katalonci su mu već namenili ulogu startera i dali mu garancije, što je bilo od velike važnosti za 19-godišnjeg holandskog defanzivca.

Od matičnog kluba oprašta se nakon fantastične sezone, "duple krune" u Holandiji i polufinala Lige šampiona, bez obzira što su sekunde delile od borbe za "ušati trofej".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve