Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.05.2019.

11:05

Vuletić: Zvezda nije bila prva ni u Beogradu; Dumnić: Vojvodina nije imala državnost VIDEO

I dok Crvena zvezda slavi tridesetu krunu, njihovi najljući rival Partizan najavljuje žalbu.

Izvor: B92

Autor:B92

Vuletić: Zvezda nije bila prva ni u Beogradu; Dumnić: Vojvodina nije imala državnost VIDEO
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Po kojem osnovu Zvezda traži titulu osvojenu pre 73 godine i da li sledi jedan neobičan sudski proces?

To pitamo potpredsednika FK Partizan Vladimira Vuletića i člana pravnog tima FK Crvena Zvezda Nikolu Dumnića.

"Nije u pitanju odluka nego neobavezujuće pravno mišljenje Komisije za pravna pitanja FSS koje u ovom momentu, izuzev činjenice da je mišljenje, ni po kom drugom osnovu ne znači odluku. Odluku će doneti delegati Skupštine FSS na osnovu ovog mišljenja. Mene ne vređa lično ništa. Privatno u tom pogledu imam svoj stav, niti me je pogodila sama odluka. Nego me pogodio nedostatak rasprave. Imali smo situaciju da ja pokušam da razlažem argumente FK Partizan, a članovi su bili nemi i uopšte nisu govorili", kaže Vuletić.

"Argumenti su vrlo jasni, mislim da ne ostavljaju prostora za bilo kakvu polemiku. Te godine, 1945. na 1946. održano je takmičenje po republikama, tada najvišeg ranga u okviru novoformirane države Jugoslavije. Crvena zvezda je u tom takmičenju koje je igrano po ligaškom sistemu osvojila titulu, a s obzirom da nije bilo takmičenja na saveznom nivou, a da je Srbija pravni naslednik nekadašnje Kraljevine Srbije pa potom SFR Srbije, nesporno je da titulu treba priznati. Stav nije secesionistički. U tome treba tražiti korene kasnijeg separatizma jer održano je takmičenja na nivou Vojvodine, ali Vojvodina ni tada ni sada, a nadam se ni ubuduće neće imati državnost, titulu osvojenu u tom takmičenju ne možemo priznati kao titulu nacionalnog ranga",
replicira predstavnik Zvezde Dumnić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve