Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.05.2019.

13:49

Van Dajk igrač sezone u Premijer ligi

Defanzivac Liverpula Virdžil van Dajk izabran je za najboljeg igrača Premijer lige u ovoj sezoni.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Van Dajk igrač sezone u Premijer ligi
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Nedugo pošto ga je Udruženje profesionalnih igrača proglasilo najboljim, to isto je uradila i Premijer liga.

Holanđanin je igrao na svih 37 mečeva za Redse, propustio je svega 35 premijerligaških minuta, a ekipa je uz njegovu pomoć imala 20 mečeva bez primljenog gola.

Van Dajk je pobedio u konkurencijikolega iz tima, Sadija Manea i Mohameda Salaha, te fudbalera Mančester sitija, Serhija Aguera, Bernarda Silve i Rahima Sterlinga, kao i Edena Azara iz Čelsija.

Pobednik je odlučen kombinacijom glasova posetilaca sajta Premijer lige, kapitena svih 20 klubova i panela fudbalskih eksperata, a na mestu laureata nasledio je kolegu iz tima Mohameda Salaha koji je bio najbolji prošle sezone.

"Velika mi je čast, osećam ogroman ponos. Bez svih u Liverpulu, saigrača, navijača i članova stručnog tima, tako nešto ne bi bilo moguće. Zahvalan sam im svima na pomoći. Cela sezona u Premijer ligi bila je izvanredna. Jedino što smo morali da se borimo za vrh sa drugim jakim timom. Bilo je uživanje gledati sve to, posebno za neutralne navijače", rekao je Van Dajk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve