Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.05.2019.

15:30

Siti preokretom odbranio titulu, Liverpulu malo 97 bodova!

Fudbaleri Mančester sitija odbranili su titulu Premijer lige, što je prvi slučaj u ovoj deceniji.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Siti preokretom odbranio titulu, Liverpulu malo 97 bodova!
Photo by Michael Regan/Getty Images

"Građani" su u poslednjem kolu savladali Brajton 4:1 posle preokreta i zadržali bod prednosti ispred Liverpula.

"Redsi" su golovima Sadija Manea slavili 2:0 nad Vulverhemptonom, ali su i 30. godinu u nizu ostati bez krune.

Siti je zabrinuo svoje navijače jer neposredno nakon što je Liverpul poveo protiv Vulvsa, golom Manea u 17. minutu, Glen Mari donosi prednost Brajtonu.

Međutim, samo što su krenuli s centra "Građani" poravnavaju preko Serhija Aguera, a u završnici poluvremena Ajmerik Laport preokreće rezultat udarcem glavom posle kornera.

Sve nedoumice je rešio Rijad Mahrez sjajnim golom pola sata pre kraja, dok je tačku na šampionsku sezonu Sitija stavio Ilkaj Gindoan iz slobodngo udarca.

Siti je do šeste šampionske titule, četvrte u poslednjih sedam godina stigao sa 32 pobede i četiri poraza, uz gol razliku 95:23.

Liverpul je sezonu završio sa 97 bodova i samo jednim porazom, što bi mu donelo čak 12 titula u prethodnim sezonama Premijer lige.

Zanimljiva je bila i trka za najboljeg strelca sezone – podelili su je Mohamed Salah, Pjer-Emerik Obamejang i Sadio Mane sa po 22 pogotka.

Poslednjem kolo Premijer lige obeležila je i goleada na Selhurst parku gde je Kristal Palas pobedio Bornmut 5:3, bez konkretnog doprinosa kapitena Luke Milivojevića.

Ubedljiv je bio i Vest Hem sa 4:1 u Votfordu, doduše sa igračem više, dok je Njukals ispratio Fulam u Čempionšip sa 4:0 u Londonu.

Videćemo da li je Aleksandar Mitrović odigrao poslednji meč na Krejven Kotidžu.

Arsenal je slavio u Barnliju 2:1, dok su Totenhem i Everton remizirali 2:2. Kardif je dodatno zagorčao očajnu sezonu Mančester junajteda pobedom na Old Trafordu 2:0.

Netenijel Mendes-Lijang je bio dvostruki strelac, a to su bili prvi golovi Kardifa na "Teatru snova" od 1961. godine. Nemanja Matić nije bio ni među rezervama Junajteda na oproštaju od sezone.

Šampion: Mančester siti;
Liga šampiona: M. Siti, Liverpul, Čelsi, Totenhem;
Liga Evrope: Arsenal*, Mančester junajted
Ispali u Čempionšip: Fulam, Kardif, Hadersfild:
Novi premijerligaši: Norič siti, Šefild junajted, X**

* "Tobdžije" imaju još jednu priliku da se domognu elite, ukoliko osvoje ovosezonsko izdanje LE, pobedom nad Čelsijem u Bakuu.

** Treće mesto popuniće osvajač baraža, a u prvim mečevima plej-ofa rezultati su bili: Aston Vila – Vest Bromvič 2:1, Derbi kaunti – Lids junajted 0:1. Revanši su 14. i 15. maja, a finale na Vembliju 27. maja.

Konačnu borbu za šampiona Engleske mogli ste ispratiti u LIVE BLOGU B92:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

320 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve