Nova vest
Fudbal

Subota, 11.05.2019.

10:14

FIFA izrekla Raioli tri meseca zabrane rada

Mino Raiola, agent Zlatana Ibrahimovića, Pola Pogbe i mnogih drugih poznatih igrača, neće moći da trguje igračima u naredna tri meseca.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

FIFA izrekla Raioli tri meseca zabrane rada
Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

To je odluka Disciplinskog komiteta FIFA, koja je tako reagovala na prvobitnu zabranu koju je Raioli izrekla Fudbalska federacija Italije.

Suspenzija počinje odmah i trajaće tri meseca, što znači da Raiola neće moći da prodaje igrače do 10. avgusta. Praktično, završiće se kada bude završen Prelazni rok u Premijer ligi.

Fudbalska federacija Italije nije detaljno obtazložila izrečenu suspenziju, ali je navela da je tako odlučeno posle "brojnih prevara i laži" od strane Raiole.

Raiola je dan pre nego što mu je kazna proširena sa italijanskog na zabranu rada na svetskom tržištu rekao:

"Zabrinut sam da je ta kazna motivisana političkim motivima bez uzimanja u obzir pravnih stvari. Pretpostavljam da mi Fudbalska federacija Italije nije oprostila to što sam kritikovao njenu ulogu za užasno stanje u italijanskom fudbalu kao i u poslednje epozode problema sa rasismom", izjavio je Raiola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve