Nova vest
Fudbal

Petak, 10.05.2019.

16:36

Majk Filan pomoćni trener Mančester junajteda

Fudbalski klub Mančester junajted imenovao je danas Majka Filana za pomoćnog trenera.

Izvor: SN

Autor: SN

Majk Filan pomoćni trener Mančester junajteda
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Filan je već bio član stručnog štaba Ole Gunara Solskjera, a potpisao je trogodišnji ugovor. On se na Old Traford vratio u decembru, kada je Solšer preuzeo tim, posle otkaza Žozeu Morinju.

Filan, koji je kao trener dobio otkaz u Hal sitiju 2017. godine, nedavno je bio sportski direktor astralijskog Sentral Kousta. On je bio pomoćnik Aleksu Fergusonu od 2008. do 2013. godine, a uz prvi tim je od 2001. godine.

"Mančester junajted je veliki deo mog života, otkako sam 1989. godine došao kao igrač i drago mi je što ću moći da nastavim tu vezu u ovoj važnoj ulozi", rekao je Filan, preneli su britanski mediji.

Solskjer je rekao da je Filan neverovatan saradnik.

"Bio sam igrač kad je on bio tu, njegovo znanje, iskustvo, ponašanje, svi u klubu uživaju da razgovaraju sa njim, da pričaju o fudbalu, igrači ga zaista poštuju, znaju šta može, radio je sa najboljima. Drago mi je što je konačno sve dogovoreno. Kada sam došao (u decembru) Filan je bio moj izbor i tu smo, još nekoliko godina zajedno", rekao je Solskjer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve