Dan za odluku – da li će Zvezdi biti priznata titulu iz 1946?

Pravna komisija Fudbalskog saveza Srbije u petak u 14 časova doneće odluku o zahtevu Crvene zvezde da joj se prizna titula iz 1946. godine.

PTIzvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

U komisiji se nalaze predsednik Dragan Šuput, njegov zamenik Veljko Radulović, kao i članovi Vladimir Vuletić, Dragan Milošević i Božidar Beronja.

Iz Crvene zvezde smatraju da su svi argumenti na njihovoj strani i da će im FSS priznati 30. titulu u klupskoj istoriji.

"Toliko smo ubeđeni da mora da se prizna, da smo i proglasili 30. titulu. To je jasno kao da su dva i dva četiri. Sigurno je da ćemo da nosimo treću zvezdicu ubuduće, bez obzira šta ko mislio", rekao je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde.

Crveno-beli su u martu ove godine zvanično podnela inicijativu da joj se prizna titula iz 1946. godine.

"Ovom prilikom želim da vam se obratim sa zahtevom da Skupština FSS kao najviši organ našeg Saveza, uzme u razmatranje zahtev FK Crvena zvezda podnet FSS 17.01.2017 godine za priznavanje titule prvaka Srbije koju je 1946. godine osvojila FK Crvena zvezda kao titule nacionalnog karaktera. U zahtevu smo naveli sve cinjenice koje nedvosmisleno ukazuju na to da je Crvena zvezda osvajač šampionske titule te 1946. godine. Isti zahtev smo podneli i sada, odnosno 07.03. ove godine", rekao je tada Terzić.

Poznato je da se u komisiji FSS nalazi potpresednik Partizan Vladimir Vuletić, koji je na društvenim mrežama potkačio crveno-bele.

"Kada umreš, ti ni ne znaš da si umro i nije teško tebi nego drugima. Isto je i kada si glup" citirao je Vuletić legendarnog srpskog glumca Zorana Radmilovića.

Konačan stav Pravne komisije u velikoj meri će uticati na konačnu odluku u utorak 14. maja, kada će završnu reč imati delegati Skupštine Fudbalskog saveza Srbije.

strana 1 od 2 idi na stranu