Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.05.2019.

23:33

Igrači Zvezde: Oborili smo rekorde, uzeli titulu, sad je cilj dupla kruna

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 29. titulu prvaka države pobedom nad ekipom Mladosti iz Lučana sa 1:0.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Igrači Zvezde: Oborili smo rekorde, uzeli titulu, sad je cilj dupla kruna
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Po završetku meča, igrači, navijači i stručni štab Crvene zvezde slavili su odbranu titule najboljeg tima u Superligi, do koje su došli ubedljivo.

Crveno-beli su suvereno vladali ligom od početka sezone, a večeras su pobedom nad Lučancima i remijem Radničkog sa Vojvodinom završili sav posao, dva kola pre kraja prvenstva.

Odbrana šampionske krune posebno je obradovala Dušana Jovančića, njemu je to bila prva titula.

"Teška utakmica. Mladost je neugodan rival protiv kojeg nije lako postići pogodak. Utisak je fenomenalan kad osvojite titulu pred svojim navijačima, posebno posle ovako teške borbe. Ovo mi je prvi trofej i veoma sam srećan zbog toga. Svakom sportisti je bitno da ukrasi karijeru trofejima. Osvojili smo titulu, ali se ne opuštamo. Pokušačemo da osvojimo duplu krunu", izjavio je Jovančić.

On je bio krator akcije posle koje je Milan Pavkov u 82. minutu postigao gol za pobedu.

"Dobro sam povukao, proigrao Gajića, a akciju smo završili pogotkom. Pao sam u tom duelu, ali sam se izborio za loptu. Sprečio sam kontru rivala i započeo napad za titulu. Nismo odustali od ofanzive ni sa igračem manje, pobeda nam je bila neophodna, želeli smo da slavimo krunu pred svojim navijačima i to smo ostvarili ", izjavio je vezista Crvene zvezde.

I Branko Jovičić je oduševljen ovom sezonom i još jednom titulom prvaka.

"Pobeda nam je bila potrebna da matematički obezbedimo titulu i iz tog ugla je postojao blagi pritisak, na sreću, Pavkov je rešio utakmicu golom i stigli smo do 30. titule. Dve godine smo zajedno, oborili smo brojne rekorde, pokazali da možemo da pariramo i najboljim timovima u Evropi i nadam se da ćemo sve ukrasiti duplom krunom, a ovo je bio korak ka njoj", izjavio je Jovičić.

On kaže da svi u ovom timu još imaju glad za trofejima.

"Ukoliko ne otvorite rivala na vreme dođe do određenog pritiska, usledio je penal koji smo promašili, ali smo strpljivo čekali pogodak i Bog nam je pomogao. Idemo utakmicu po utakmicu, nećemo se opuštati ni u prvenstvu, uprkos činjenici da smo odbranili titulu želimo da pobedimo u svim duelima do kraja sezone na oba fronta. Okrećemo se Proleteru, a potom ćemo razmišljati i o polufinalu Kupa Srbije. Daće Bog da pobedimo i u finalu kupa", zaključio je Jovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve