Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.05.2019.

22:37

Remi Arsenala, samo čudo ili pehar Lige Evrope vode "tobdžije" u elitu

Fudbaleri Arsenala i Brajtona odigrali su nerešeno, 1:1 u susretu 37. kola Premijer lige.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Remi Arsenala, samo čudo ili pehar Lige Evrope vode
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Tako su izabranici trenera Unaja Emerija praktično pokopali sve izglede da se dokopaju četvrtog mesta koje vodi u Ligu šampiona, pošto sada imaju tri boda manje od Totenhema i slabiju gol razliku za osam golova.

Ipak, ukoliko u poslednjem kolu pobede, a Totenhem izgubi ubedljivo nekim čudo, "tobdžije" bi mogle da ostvare cilj, ali konačno, tako nešto je, priznaćete, gotovo nemoguće.

Posle ovog susreta mnogo toga je rešeno, doduše ne i pitanje šampiona, to ostaje između Liverpula i Mančester sitija koji u ponedeljak od 21 dočekuje ekipu Lestera u poslednjem meču 37. kola. i potom susreti poslednje runde.

Ipak Siti, Liverpul, Čelsi i najverovatnije Totenhem će u Ligu šampiona, dok Arsenal do elite može jedino ako osvoji trofej Lige Evrope.

Ovakva situacija iskomplikovala je sudbinu Mančester junajteda, jer ako Votford pobedi Mančester siti u finalu FA Kupa, Junajted će u Ligu Evrope kao šesti morati iz kvalifikacija, 25. jula, čime bi praktično bila upropašćena njihova predsezona, jer za taj datum imaju zakazan susret sa Totenhemom u Šangaju

Iz lige su ispali Kardif, Fulam i Hadersfild, tako da nije više interesantna ni borba za opstanak.

Kada je reč o meču na "Emirejtsu", oba gola postignuta su sa bele tačke. Prvo je Pjer-Ajmerik Obamejang u devetom minutu postigao gol sa 11 metara da bi u drugom delu jednako precizan bio i iskusni Glen Mari.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve