Zvezda i Vojvodina u majicama "Sportske igre mladih" FOTO

Fudbaleri Vojvodine dočekali su Crvenu zvezdu na "Karađorđu" i pred početak utakmice, obe ekipe su na teren izašle u majicama Sportskih igara mladih.

SNIzvor: B92
Podeli
foto SIM Srbije / Jelena Grlić
foto SIM Srbije / Jelena Grlić

Grad Novi Sad će 15. maja biti domaćin regionalnog otvaranja Sportskih igara mladih. Na Trgu Slobode od 10.00 časova, počinje Svečano otvaranje i novi spektakl.

Povodom toga su na utakmici Prvenstva Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde, fudbaleri oba tima na teren stadiona Karađorđe istrčali sa majcama Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije, što je izazvalo aplauz svih navijača.

Foto SIM Srbije / Jelena Grlić
Foto SIM Srbije / Jelena Grlić

Majce su podeljene deci i roditeljima a spiker je pozvao sve da 15. maja prisustvuju otvaranju Igara, koje se u Srbiji održavaju, šestu godinu za redom, uz podršku Vlade Republike Srbije i donatora.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. Igre pružaju priliku deci da, potpuno besplatno, učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova (mali fudbal, basket 3na3, rukomet, odbojka, odbojka na pesku, tenis, stoni tenis, šah, atletika i igra između dve vatre)
Igre spajaju region, a učesnici su deca osnovno školskog uzrasta sa teritorije Republike Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Foto SIM Srbije / Jelena Grlić
Foto SIM Srbije / Jelena Grlić

Turniri po Srbiji već uveliko traju, a ove godine Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije održaće se u preko 20 gradova naše zemlje.

Ispred Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, utakmici su prisustvovali Ivana Jovanović (predsednica), Marija Mihajlović (asistent predsednika), Slobodan Đurić (direktor Sektora za informisanje) i Stefan Kovačević (koordinator).

Foto SIM Srbije / Jelena Grlić
Foto SIM Srbije / Jelena Grlić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu