Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.05.2019.

17:24

Partizan prekinuo "crni niz" i nastavio da se bori za Evropu

Fudbaleri Partizana savladali su Mladost sa 2:1 na svom stadionu i tako ih preskočio na tabeli Superlige Srbije i ostao u borbi za odlazak u Evropu.

Izvor: SN

Autor: SN

Partizan prekinuo
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Fudbaleri Partizana savladali su Mladost na svom stadionu sa 2:0 i tako se vratili među top4 ekipe Superlige Srbije. U ovom meču su crno beli bili apsolutno dominantni i od samog starta pokazali "ko je gazda" i preuzeli inicijativu.

Nije im dugo trebalo da dođu do vodećeg pogotka, pošto je posle jedne dobre akcije kroz sredinu Zoran Tošić loptu poslao na levu stranu gde je bio Rikardo Gomeš koji se ušetao u kazneni prostor i postigao prvi gol.

Parni valjak je nastavio da melje nakon tog pogotka, nizale su se prilike kao na traci, ali su se nizali i promašaji, pošto je strelac vodećeg gola Rikardo na asistenciju Tošića imao izglednu priliku i na kraju šutirao preko gola.

Mladost je stvorila samo jednu priliku u prvom poluvremenu i taj udarac je bio prilično neprecizan, pa se sa minimalnom prednošću domaćina otišlo na veliki odmor.

Već na startu drugog poluvremena je Partizan imao nekoliko odličnih šansi, sjajnih akcija jako lepih za oko, ali je lopta bila van mreže golmana Rosića, da bi se to sve promenilo u 58. minutu.

Tada je Zoran Tošić iskoristio grešku odbrane Mladosti, pravovremeno se ubacio, dobio loptu i savladao Rosića za ubedljivu prednost od 2:0 u korist Partizana.

Moglo je da bude i 3:0 za Partizan da je Rikardo iskoristio jedanaesterac, koji su defanzivci Mladosti skrivili nad Nikolićem, ali je on najstrožu kaznu loše izveo i Rosić je bez većih problema "skinuo" taj penal Rikardu Gomešu.

Sve do kraja utakmice je Partizan diktirao tempo, nedozvolivši Mladosti da ima ikakav uticaj na ishod meča, koji ni u ovom delu meča nije uspeo da šutne u okvir gola.

Tako je bilo sve do 83. minuta, kada je Bojić uputio udarac van šesnaesterca, pritom pogodivši Markovića u nogu postiže pogdak i smanjuje na 2:1, što je dovelo do jako interesantne i neizvesne završnice u Humskoj.

Nismo videli nijednu veliku šansu do kraja susreta, iako su se potrudili i igrači Partizana i igrači Mladosti, čak se tokom jednog kornera priključio i golman Mladosti, Rosić, ali je njegov izlet bio nepotreban pošto je Obiora Odita napravio prekršaj u napadu.

Nakon ove pobede Partizan je došao na poziciju broj tri sa 34 boda, jednim manje od trećeplasiranog Čukaričkog koji je uspeo da savlada Radnički sa 5:2 na Banovom Brdu.

Utakmicu između Partizana i Mladosti mogli ste da pratite UŽIVO na našem LIVE BLOGU.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve