Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.04.2019.

11:10

Navijači Lacija istakli fašistički baner i vređali Bakajoka na rasnoj osnovi

Pristalice Lacija bili su vinovnici novih incidenata na kup utakmici sa Milanom.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Navijači Lacija istakli fašistički baner i vređali Bakajoka na rasnoj osnovi
Photo by Paolo Bruno/Getty Images

Oni su uoči utakmice okačili veliki transparent i porukom koja slavi fašističkog diktatora Benita Musolinija i pri tom vređali igrača roso-nera Timeujea Bakajoka na rasnoj osnovi.

Lacio je pobedio sa 1:0 golom Hoakina Koree u 55. minutu čime je izborio plasman u finale u kojem se sastaje sa boljim iz dvomeča Fiorentine i Atalante.

Sve se dogodilo na Pjecetiu Loreto, trgu u Milanu gde je fašistički diktator pogubljen 1945. godine.

Povodom incidenta oglasio se i zamenik premijera Italije Mateo Salvini.

"Nema tolerancije za bilo koji oblik nasilja, bilo da je fizičko ili verbalno. Hvala policiji koja je pažljivo pratila situaciju. Fudbal mora biti prilika da se slavi igra, tuče i vređanja nisu dozvoljeni", napisao je Salvini na Tviteru.

Ipak, ružne scene su bile i pred stadionom gde su huligani na rasnoj osnovi vređali Bakajoka, a sve se nastavilo i tokom zagrevanja igrača dva tima. Čak je i nekoliko banana bačeno na teren.

Navijači Milana su im odgovorili pesmama podrške Bakajoku.

Sve se dogodilo samo nedelju dana pošto su pristalice Lacija snimljene kako vređaju ovog fudbalera i to na utakmici sa Udinezeom (2:0) na stadionu u Rimu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve