Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.04.2019.

08:59

Gvardiola: Još nismo šampioni

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola bio je srećan posle pobede Sitija u gradskom derbiju protiv Mančester junajteda (2:0).

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Gvardiola: Još nismo šampioni
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Tako su se "građani" ponovo vratili na čelo tabele Premijer lige, tri kola pre kraja takmičenja.

Španski stručnjak smatra da je njegov tim odradio veliki deo posla, ali da to ne znači i da je bitka sa Liverpulom zavrešena, jer je na tri kola pre kraja prednost svega jedan bod (89-88).

"Igrali smo pod velikim pritiskom. Junajted se bori za mesto u Ligi šampiona. Posle njihovog poraza od Evertona, znali smo da će igrači biti posvećeni. Izgubili smo nekoliko lopti na sredini terena u prvom poluvremenu, oni su to iskoristili za kontranapade, ali odradili smo dobar posao u nastavku “, izjavio je Gvardiola.

On je rekao da neće dozvoliti nikom da pomisli da je priča oko odbrane titule završena.

"Treba biti miran. Još nismo šampioni. Igračima sam rekao da ne čitaju novine i šta se piše na internetu, da ne gledaju televiziju, da se samo odmore i naspavaju i daju sve od sebe na utakmici protiv Barnlija".

Čini se da je Mančester siti letvicu podigao tako visoko da možda ni Liverpul koji ima 88 bodova, tri kola pre kraja, možda neće stići do titule.

"Da, poodigli smo nivo još prošle sezone kada smo osvojili 100 bodova. To je ta lestvica. Tačno je da se Liverpul trudi da nas stigne. Sve što su uradili je neverovatno, ali mi imamo sve u svojim rukama. Čeka nas pakao protiv Barnlija, ali igraćemo svoju igru", obećao je Gvardiola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve