Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.04.2019.

20:30

Junajted i Solskjer podbacili – Siti u velikom stilu hita ka odbrani titule!

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su na gostovanju gradskog rivala Junajted sa 2:0, u 31. kolu Premijer lige.

Izvor: PT

Autor: PT

Junajted i Solskjer podbacili – Siti u velikom stilu hita ka odbrani titule!
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Izabranici Pepa Gvardiole zasluženo došli su do veoma važnog trijumfa u borbi za titulu, pošto su sada ponovo bod ispred Liverpula, na tri kola do kraja šampionata.

Aktuelni šampion Engleske do pobede došao je golovima Bernarda Silve u 54. minutu i Liroja Sane u 66. Junajted je imao dobre šanse, ali je mreža Edersona ostala netaknuta.

Ovo je veliki udarac za "crvene đavole" jer su izgubili od ljutog rivala, a i zbog toga što su nastavili sa lošim partijama i nalaze se sve dalje od plasmana u Ligu šampiona.

Junajtedu odgovara poraz Arsenal od Vulverhemptona (3:1), međutim i pored toga su u deficitu u odnosu na "tobdžije", Čelsi i Totenhem.

Ekipe nisu htele da rizikuju na startu meča, nismo videli mnogo prilika, a možda najbolju imali su fudbaleri Junajteda u 15. minutu, kada je Lingard šutirao pored gola.

Do kraja poluvremena na momente smo gledali odličan fudbal, a Siti je najbolju šansu propustio u 44. minutu. Gosti su sjajno kombinovali na malom prostoru, Sterling je uspeo da se namesti na šut, ali je De Hea odbranio njegov pokušaj.

Na poluvreme otišlo se sa rezultatom 0:0.

Na startu drugog perioda igra Siti je krenuo odlučnije i to im se brzo isplatilo. Igrao se 54. minut kada je Gindoan dodao loptu do Bernarda Silve, a ovaj je u svom stilu šutirao u bliži ugao gola Davida de Hee i tako savladao Španca.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Luk Šo morao je bolje da reaguje, Silva je prelako došao do pozicije da šutne, to je iskoristio i kaznio Junajted. Malo posle toga domaći fudbaleri imali su veliku šansu.

Lopta je uz malo sreće došla do Rašforda, ovaj poslao loptu na drugu stativu, gde je Lingard bio sâm. Međutim, fudbaler Junajteda nije uspeo da udari loptu i propala je prilika.

Šampion Engleske deset minuta kasnije kaznio je ovaj promašaj. Sane je zamenio povređenog Fernandinja i ubrzo je postigao gol. Fred je napravio veliku grešku na sredini terena, Sterling je povukao loptu, potom je dodao do Nemca, koji je snažnim udarcem savladao De Heu.

Ovde je utakmice praktično rešena. Pokušao je Solskjer tako što je ubacio Lukakua i Marsijala, ali to nije pomoglo. Junajted je doživeo novi poraz, Siti pobedu i sada se nalazi na korak do odbrane titule.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

182 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve