Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.04.2019.

23:30

Dva gola i asistencija Tadića za Ajaksov uspon na čelo tabele

Fudbaleri Ajaksa savladali su Vitese sa 4:2 u 32. kolu holandskog fudbalskog šampionata i tako zauzeli prvo mesto na tabeli.

Izvor: SN

Autor: SN

Dva gola i asistencija Tadića za Ajaksov uspon na čelo tabele
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Ajaks ove godine ima svog heroja, a taj heroj nosi ime Dušan Tadić. Tadić je i na ovom susretu sa eikpom Vitesea bio ključni igrač "Kopljanika" pošto je utakmicu završio sa dva postignuta pogotka i jednom asistencijom.

Prvi gol na meču postigao je Hakim Zijeh na asistenciju Dušana Tadića u 42. minutu utakmice i tim rezultatom se prvo poluvreme i završilo. Nije se odigralo ni 10 minuta u drugom poluvremenu kada je dosuđen penal za Ajaks, a odgovornost na sebe je preuzeo srpski reprezentativac i kao po običaju bio precizan.

Kapiten Ajaksa, Matijs de Liht takođe se upisao u strelce, a on je postigao taj treći pogodak za Ajaks u 58. minutu utakmice. Samo osam minuta kasnije, For donosi tračak nade Viteseu, da bi u 80. minutu ponovo Tadić sa bele tačke postigao pogodak i doneo velikih 4:1 Ajaksu što je i definitivno značilo da Vitese ne može da se vrati.

Ipak, uspeli su da smanje vođstvo Ajaksa, tako što je Osama Darfalo samo dva minuta nakon Tadićevog gola postigao i drugi pogodak za Vitese, pa se rezultatom 4:2 duel Ajaksa i Vitesea završio.

Ajaks je trenutno prvi u Eridiviziji, sa 80 osvojenih bodova iz 32 susreta, a njihov glavni rival PSV je drugi, sa 77 bodova i utakmicom manje, koju će odigrati u četvrtak protiv ekipe Viljema. Do kraja sezone je ostalo još samo dva kola, Ajaks ima mečeve sa Utrehtom i De Grafšapom, dok PSV ide na četvrtoplasirani AZ Alkmar i Ekscelsior.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve