Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.04.2019.

23:02

Tri gola Mbapea za Notr Dam i proslavu titule šampiona FOTO/VIDEO

Fudbaleri Pari Sen Žermena su osvajanje osme titule šampiona Francuske u istoriji kluba proslavili pobedom nad Monakom rezultatom 3:1.

Izvor: SV

Autor: SV

Tri gola Mbapea za Notr Dam i proslavu titule šampiona FOTO/VIDEO
Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Sva tri gola za domaću ekipu na Parku Prinčeva je postigao Kilijan Mbape, dok je jedini pogodak za tim iz Kneževine delo Aleksandra Golovina.

Podsetimo, PSŽ je i pre ove utakmice zvanično postao šampion države, pošto je Lil, kao prvi pratilac, remizirao sa Tuluzom, bez golova.

Već u 15. minutu utakmice Mbape je najavio trijumf, Musa Dijabi ga je fenomenalno proigrao u kaznenom prostoru, brzonogi napadač je najpre sjajno primio loptu, a potom plasirao loptu u gol.

Svega 23 minuta kasnije reprezentativac Francuske je duplirao prednost svoje ekipe, odigrao je dupli pas sa Danijem Alvešom i rutinski iskoristio priliku za gol.

Nekadašnji bek Barselone je u 55. minutu uzpisao novu asistenciju, a Mbape je bio brži od svih defanzivaca protivnika i sa pet metara zatresao mrežu.

Jedini strelac za Monako je bio Golovin, iskoristio je gužvu na ivici šesnasterca Parižana i konfuziju defanzivaca domaće ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve