Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.04.2019.

18:54

Liverpul se provukao, Milivojević režirao pad Arsenala

Fudbaleri Liverpula pobedili su Kardif na gostovanju sa 2:0, dok je Kristal Palas šokirao Arsenal i slavio sa 3:2 na Emirejtsu.

Izvor: LN

Autor: LN

Liverpul se provukao, Milivojević režirao pad Arsenala
AP Photo/Tim Ireland

Oba meča odigrana su u okviru 35. kola engleske Premijer lige.

Kristal Palas napravio je najveće iznenađenje kola pobedivši favorizovani Arsenal, koji je imao priliku da se "odlepi" od Čelsija, Totenhema i Junajteda na četvrtom mestu tabele.

Sve je počelo u 17. minutu, kada je kraj lopte stao srpski vezista Luka Milivojević. On je bio zadužen za slobodan udarac sa velike udaljenosti, a onda je poslao savršen centaršut ka svom napadaču Kristijanu Benteku. Taj gol možete pogledati OVDE.

Arsenal je dosta agresivniji bio odmah od starta drugih 45 minuta igre. Do gola su došli na samom startu drugog poluvremena, a strelac je bio Mesut Ozil.

Ipak, desila su se dva nova kraha odbrane "tobdžija". Vilfrid Zaha se upisao u listu strelaca u 61. minutu, a osam minuta kasnije i Džejms Mekartur.

Emirejts se ponadao u 77. minutu kada je na 3:2 uspeo da smanji Pjer-Emerik Obamejang.

Fudbaleri Liverpula su zadržali korak za Mančester sitijem u trci za titulom Premijer lige tesnom, minimalnom pobedom protiv već otpisanog Kardifa.

Tokom prvog poluvremena, u kojem je Kardif možda čak i bio bolji rival, nismo videli mnogo toga zanimljivog i nijedan šut u okvir gola obe ekipe.

U nastavku Kardif je prvi pripretio, ali je Liverpul došao do gola. Trent Aleksander-Arnold je izveo jedan zanimljiv korner posle kojeg je lopta letela jako nisko i "sela" na volej Žoržinja Vajnalduma, koji je pogodio za 1:0.

Domaćin iz Velsa je nastavio da preti i posle kapitulacije, a stopostotnu priliku propustio je Šon Morison u 65. minutu, kada je bio sam ispred gola Alisona, ali je uspeo da promaši loptu.

U 81. minutu Džejms Milner je rešio dilemu oko pobednika, kada je iskoristio jedanaesterac koji je izborio Mohamed Salah.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve