"Zvezdaši, dajte krv i podržite nas u derbiju"

Tradicionalna akcija „Crveno-bela krv“, koju navijači Crvene zvezde organizuju u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi održaće se u ponedeljak i utorak.

SNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli

Svako ko bude dao krv, osim što će biti deo višegodišnje humanitarne akcije, dobiće i ulaznicu za 160. večiti derbi, u kojem će naši fudbaleri dočekati Partizan na Marakani, u četvrtak, 25. aprila, od 19 časova.

Akcija je već održana u Vranju i prikupljeno je 110 jedinica krvi. Zvezdaši će svoje veliko srce biti u prilici da pokažu i sutra u Nišu, od 10 do 19 časova u Zavodu za transfuziju krvi, a u Beograd će moći dobrovoljno da daju krv i tako pomognu onima kojima je najpotrebnije i u ponedeljak i utorak, od 10 sati do 18:30, u prostorijama Medija centra stadiona „Rajko Mitić“.

"Naši navijači su toliko puta dokazali da su najbolji na svetu, ali i da su veliki ljudi. Akcija „Crveno-bela krv“ je još jedna prilika da svi zvezdaši pokažu kakvo srce imaju i da pomognemo u najvećem mogućem broju, i tako napravimo pravu uvertiru za večiti derbi" poziv je Filipa Stojkovića svim zvezdašima da se priključe tradicionalnoj akciji.

Na njegove reči nadovezao se i Marko Gobeljić.

"Voleo bih da što više naših navijača bude sutra i u utorak na Marakani, i da dobrovoljnim davanjem krvi pomognemo svima kojima je krv neophodna. Ko god bude mogao, neka dođe do stadiona u ponedeljak i utorak, a onda bih voleo da se u četvrtak svi zajedno radujemo posle večitog derbija" poručio je Gobeljić.

Svako ko ovaj put odluči da pomogne nekome ujedno će dati i doprinos još jednoj akciji i najavi spektakla koji nas očekuje 19. maja - nadamo se, proslavi 30. titule i proslavi 30. rođendana Delija koje se kroz svoje postojanje bave i humanitarnim radom. Zato je sada put cilj 900 davalaca krvi, a upravo se ta brojka dobije kada se 30 pomnoži sa 30.

Nove zalihe krvi su uvek neophodne, a akcija „Crveno-bela krv“ u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki prethodni put je imala izuzetan odziv, zato verujemo da će tako biti i ovog puta.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

strana 1 od 2 idi na stranu