Nova vest
Fudbal

Subota, 20.04.2019.

15:45

Stop za Totenhem, veliki korak Sitija ka tituli

Fudbaleri Mančester sitija nastavljaju nezadrživo ka odbrani titule u Premijer ligi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Stop za Totenhem, veliki korak Sitija ka tituli
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Izabranici trenera Pepa Gvardiole su po drugi put za nekoliko dana pobedili Totenhem, ovog puta sa 1:0, a to im je bilo dovoljno za nova tri boda kojim su opet izbili na prvo mesto tabele Premijer lige.

Za razliku od meča u Ligi šampiona u sredu, na kojem je bilo čak sedam golova (4:3), sada je višen samo jedan i to veoma rano, na početku meča, tačnije u petom minutu.

Posle centaršuta sa desne strane, Serhio Aguero je glavom vratio loptu u peterac gde se našao mladi Fil Foden koji je glavom zatresao mrežu Totenhema za konačnih 1:0.

On je tako postao prvi igrač rođen posle 2000. da je postigao gol za Mančester siti u Premijer ligi i postao je treći najmlađi strelac u istoriji Premijer lige sa 18 godina i 327 dana.

Totenhem je u 15. minutu preko Eriksona mogao da izjednači, ali Danac je promašio zicer.

Sitijeva pobeda mogla je biti i ubedljivija da su sveje prilike iskoristili Bernardo Silva u 33. i 35. minutu, te Serhio Aguero i Fil Foden u prvih pet minuta drugog poluvremena.

Poslednju veliku priliku imao je Liroj Sane u 69. minutu, ali ni on nije uspeio da zatrese mrežu.

Mančester siti je ove sezone zabeležio čak 25 pobeda na svom terenu u svim takmičenjima, što je najvipe do sada u klupskoj istoriji i najviše kada je reč o jednom klubu od sezone 2010/11 kada je Mančester junajted to uradio 26 puta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve