Nova vest
Fudbal

Subota, 20.04.2019.

12:20

Akcija navijača Crvene zvezde: Ko da krv, dobija ulaznicu za 160. derbi

Navijači Crvene zvezde u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi po 16. put organizuju akciju pod nazivom "Crveno-bela krv".

Izvor: B92

Autor:B92

Akcija navijača Crvene zvezde: Ko da krv, dobija ulaznicu za 160. derbi
Foto: Starsport

Akcija pored humanitarnog karaktera ovaj put uključuje i nagrade.

Svako ko bude dao krv, osim što će biti deo višegodišnje humanitarne akcije, dobiće i ulaznicu za 160. večiti derbi, u kojem će 25. aprila od 19 časova, crveno-beli dočekati Partizan na stadionu "Rajko Mitić".

Akcija je već održana u Vranju gde je skupljeno 110 jedinica krvi, sledeća stanica je Niš, u ponedeljak 22. aprila od 10 do 19 časova u Zavodu za transfuziju krvi, a u Beogradu će svi zvezdaši moći da pomognu onima kojima je najpotrebnije u ponedeljak i utorak, od 10 sati do 18:30 u prostorijama Medija centra stadiona „Rajko Mitić“

Svako ko ovaj put odluči da pomogne nekome ujedno će dati i doprinos još jednoj akciji, 19. maja, kako se u klubu nadaju, proslavi 30. titule, a ujedno i 30. rođendanu Delija koje se kroz svoje postojanje bave i humanitarnim radom. Zato je sada cilj 900 davalaca krvi, a upravo se ta brojka dobije kada se 30 pomnoži sa 30.

Nove zalihe krvi su uvek neophodne, a akcija „Crveno-bela krv“ u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki prethodni put je imala izuzetan odziv, pa nema razloga da tako ne bude i sada.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve