Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.04.2019.

22:35

Kardif se vraća u život – opstanak na vidiku

Fudbaleri Kardifa savladali su Brajton u 34. kolu engleske Premier lige rezultatom 2:0 i tako ostali u trci za opstanak u elitnom domaćem takmičenju.

Izvor: SN

Autor: SN

Kardif se vraća u život – opstanak na vidiku
Photo by Christopher Lee/Getty Images

Kardif je pre početka ove utakmice imao pet bodova zaostatka za Brajtonom, koji ih je dočekao nakon ubedljivog poraza od Bornmuta rezultatom 5:0. Kardif su do devete pobede u šampionatu vodili Mendez – Leng i Morison.

Mendez – Leng je goste doveo do vođstva posle 22 minuta fudbala, pošto je gol postigao na asistenciju Džuniora Hoilea, dok je trijumf "overio" Šon Morison u 50. minutu utakmice.

Kardif je ostao bez Emilijana Sale koji je tragično preminuo u avionskoj nesreći, što je sa fudbalske strane dodatno otežalo Kardifovu borbu za opstanak, ali na četiri kola pre kraja Premier lige, oni imaju veoma dobre šanse da se nađu među 17 ekipa koje se neće seliti u Čempionšip na kraju sezone.

Do kraja sezone im je ostalo da odigraju još protiv Liverpula, Fulama, Kristal Palasa i Mančester junajteda, dok je Brajton nakon ovog poraza dodatno ugrozio svoj opstanak, a ni njihov put do kraja neće biti lagan, pošto su im ostale utakmice protiv Vulverhemptona, Totenhema, Njukasla, Arsenala i Mančester sitija.

Čisto da podsetimo, bez šansi za opstanak u eliti ostali su Fulam i Hadersfild.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve