Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.04.2019.

13:39

Povreda mu je srednje ime – novi maler Stevana Jovetića

Crnogorski fudbaler Stevan Jovetić završio je sezone nakon nove teške povrede.

Izvor: B92

Autor:B92

Povreda mu je srednje ime – novi maler Stevana Jovetića
Foto: EPA/JOSE MANUEL VIDAL

Bivšem kapitenu Partizana, koji celu karijeru ima problema sa povredama, stradali su ligamenti kolena pa ga čeka višemesečna pauza.

Jovetić se povredio u naizgled bezazlenom duelu sa igračem Remsa u subotu uveče. Napadač Monaka je na štakama napustio stadion "Luj II" u Monte Karlu.

"Sve sam ispratio, gledao sam utakmicu, Jovetić je bio njen najbolji pojedinac. Taj detalj kada se povredio je bio ružan za gledati. Odmah sam shvatio da je povreda ozbiljna. Nadao sam se, ipak, da nije kao što izgleda, da koleno nije stradalo. Nažalost, sve je baš onako kako je izgledalo sa strane, sada ga čeka duga pauza. Video sam i scene kada Stevan na štakama napušta stadion. To je svima nama teško da posmatramo, a njemu je sigurno najteže. Nismo pričali još, zvao sam ga, ali ga nisam dobio. Sada mu sigurno nije ni do čega", rekao je selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković.

"Stevan je sjajan momak, sjajan fudbaler, ogroman talenat. Svi smo sada unesrećeni što ga neće biti na terenu – ja kao selektor, reprezentacija, ali i svi navijači, jer igrači kao što je on su retki i privilegija je gledati ih kako igraju"
, dodao je za "Vijesti" najtrofejniji trener u istoriji Partizana.

Jovetić se cele sezone mučio sa povredama, prvo sa listom, pa mišićem, u januaru sa kolenom, zbog čega je pauzirao do sredine marta.

"Jovetića tera maler godinama. Prošao je sve kroz karijeru, nije prvi put ni da mu stradaju ligamenti, istina tada je u pitanju bila desna noga. Imao je tu povredu pre desetak godina, videćemo kako će se sada oporavljati. To je individualna stvar, nije svačija reakcija na oporavak ista. Kada se povrede meka tkiva, to je nešto drugo, jednostavnije se oporaviti. Povreda ligamenata je najteža u sportu i ostaje mu da radi ono što mora, da strpljivo ide korak po korak, jer je još mlad i dosta fudbala je pred njim. A mi smo moramo da ga podržimo, jer on to zaslužuje",
kaže Tumbaković.

Jovetić ima 29 godina. Ponikao je u Mladosti iz Podgorice, ali je već kao 15-godišnjak stigao u Humsku 1 gde je proveo četiri godine i postao najmlađi kapiten.

Crno-bele je napustio 2008. i prešao u Fiorentinu, a potom igrao za Mančester siti, Inter Milan i Sevilju, pre selidbe u Monako 2017.

Postigao je 99 golova na 325 klupska meča, a 24 na 51 nastupu za Crnu Goru.

Sa Partizanom je osvojio "duplu krunu" u sezoni 2007-2008, a isto je ponovio s Mančester sitijem u sezoni 2013-2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

12 h

U fokusu

Vidi sve