Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.04.2019.

20:12

Užasna partija Janga, 30 izgubljenih lopti i nijedan tačan centaršut

Fudbaler Mančester junajteda Ešli Jang odigrao je jednu od najgorih utakmica u karijeri u susretu Lige šampiona sa Barselonom.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Užasna partija Janga, 30 izgubljenih lopti i nijedan tačan centaršut
Photo by Stu Forster/Getty Images

Jang, koji je nosio i kapitensku traku na uutakmici sa prvakom Španije, bio je bez dileme najslabiji akter na terenu u susretu koji je Barselona na "Old Trafordu" dobila rezultatom 1:0.

Katalonci su slavili zahvaljujući autogolu Luka Šoa u 12. minutu susreta, a navijači Junajteda posebno su apostrofirali lošu igru desnog beka "crvenih đavola".

Prema podacima "Opta stats-a" Ešli Jang je na utakmici sa Barselonom imao čak 30 izgubljenih lopti ili u proseku svaka tri minuta po jednom.

Jang je imao svega 80 dodira sa loptom i 73 odsto tačnioh dodavanja, ali u još jednom parametru je uspeo da nadmaši negativan rekord.

Naime, bivši reprezentativac Engleske je čak 11 puta uputio centaršut i nijednom nije uspeo da pogodi metu. Najčešće je njegov pokušan bio izblokiran.

Treba li reći da je ovo negativan rekord u Ligi šampiona, baš kao i činjenica da je Mančester junajted od srede tim koji je najviše puta postigao autogol, to su učinili do sada osam puta.

Nije ni čudo što je na društvenim mrežama bila lavina poruka navijača koji su tražili da Jang bude prodat narednog leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve