Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.04.2019.

13:00

Kokeza: Uticao sam na Krstajića da priča sa Lukom, pogrešio sam

Predsednik FSS Slaviša Kokeza otkrio je da je on inicirao sastanak selektora Srbije Mladena Krstajića sa Lukom Milivojevićem.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Kokeza: Uticao sam na Krstajića da priča sa Lukom, pogrešio sam
Foto: StarSport

Krstajić je pre nekoliko meseci posetio Milivojevića u Londonu u pokušaju da okončaju sukob i da se vezista Kristal Palasa vrati u reprezentaciju, ali se to nije dogodilo.

"Moram da priznam da se jednom jesam indirektno mešao u rad selektora, i to u dogovoru sa sportskim direktorom Darkom Kovačevićem. Obojica smo bili mišljenja da Krstajić kao selektor treba da proguta knedlu i da zajedno s Markom Pantelićem ide u London i razgovara s Lukom Milivojevićem o eventualnom povratku u reprezentaciju. Iz današnje perspektive, kad su se Kovačević, Pantelić i Krstajić vratili iz Londona i rekli mi da iz ovog ili onog razloga Milivojević ne želi da igra za reprezentaciju dok je Mladen Krstajić selektor, sam sebi sam rekao da je moja jedina greška što sam zajedno s Darkom Kovačevićem indirektno uticao na Mladena Krstajića da ide i obavi taj razgovor u Londonu", rekao je Kokeza u intervjuu za "Sportski žurnal".

Milivojević nije jedini igrač koji je "sporan" za reprezentaciju, ne igraju još Matija Nastasić, Ivan Obradović i Marko Grujić, na koga Krstajić ne računa jer nije želeo da igra za mladu selekciju.

"Moram da naglasim da mi je (selektor U21 selekcije) Goran Đorović u razgovoru pre nekoliko dana rekao da njemu Marko Grujić nikad lično nije izgovorio reči, "ja neću da igram za mladu reprezentaciju". Ali činjenično je stanje da mu se nije javljao na telefon pred važnu kvalifikacionu utakmicu, kao i dopis Herte, odnosno zahtev da se oslobodi igranja za reprezentaciju kako bi se adaptirao na novu sredinu, pa vi zaključite da li je on odbio da igra ili nije. Zaključak ljudi iz Saveza, među kojima su pre svih Darko Kovačević, Marko Pantelić i Nenad Bjeković jeste da on nije hteo da igra za mladu reprezentaciju, a svako može da tumači kako mu odgovara i kako želi
".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve