Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.04.2019.

23:35

De Liht: Ronaldo je predator

Fudbaleri Ajaksa i Juventusa odigrali su nerešeno, 1:1 u prvom susretu četvrftinala Lige šampiona u Amsterdamu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

De Liht: Ronaldo je predator
AP Photo/Martin Meišner

Juventus je dobio prvi deo igre golom Kristijana Ronalda, da bi Ajaks izjednačio početkom drugog poluvremena preko Davida Neresa.

Sve u svemu, reklo bi se da je meč i dalje otvoren, mada Italijani u revanšu imaju prednost domaćeg terena i biće im dovoljno i 0:0 da prođu među četiri najbolje ekipe.

"Još jednom je Kristijano Ronaldo dokazao da je igrač na višem nivou. Njegovo kretanje i osećaj gde treba da bude jednostavno ga razlikuju od svih ostali", izjavio je posle meča trener Juventusa Masimilijano Alegri.

Italijanski stručnjak je s druge strane pohvalio i igru domaćina, posebno Frenkija de Jonga.

"De Jong je zaista kreator njihove igre. Pokušali smo da ga kontrolišemo tako što je uz njega bio Betankur i to na početku meča, ali kada je De Jong shvatio šta nam je cilj, povukao se i onda su napadači morali da se bore sa njim. Igrao je veoma dobro. Ajaks ima velike kvalitete u igri, dobro drže loptu čak i kad nema mnogo prostora. Mi smo se dobro branili. Imali smo problema posle njihovog gola, malo nas je šokirao gol čim smo izašli na teren u nastavku, ali finiš susreta je bio bolji", primetio je trener Juventusa.

S druge strane, kapiten Ajaksa Matajs de Liht je bio zadovoljan remijem sa prvakom Italije.

"Atmosfera je bila dobra. U prvom delu bilo je šansi sa obe strane, ali smo na nesreću pred kraj primili gol. Shvatili smo da nema svrhe da jurišamo bezglavo. Čekali smo da se stvori prilika. Nismo im dali da nas ugroze iz kontre, bilo smo veoma dobri", kaže De Liht. I

pak, Ronaldu je bila dovoljna jedna prilika da postigne gol.

"On je predator u kaznenom prostoru. Čeka svoju šansu i strašno je brz kad uoči da ima prostora. Što se nas tiče, pokazujemo potencijal, nismo slučajno u četvrtfinalu. Moraćemo jednako dobro da igramo i u revanšu", poručio je defanzivac Ajaksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve