Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.04.2019.

20:00

Liverpul jednom nogom u polufinalu Lige šampiona

Fudbaleri Liverpula pobedili su Porto 2:0 na svom terenu, u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Liverpul jednom nogom u polufinalu Lige šampiona
Foto: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

"Redsi" su odigrali furiozno u prvih 45 minuta na Enfildu i lako stigli do dva pogotka.

S obzirom s kojom su lakoćom stizali do gol šansi, očekivala se i ubedljivija pobeda, ali su usporili u nastavku meča i ona je izostala.

Liverpul je dominirao, što pokazuje ukupan broj šuteva (15-8), ali je bio loš u završnici pa su tako oba tima imala po tri udarca u okvir gola, što ukazuje da je Porto izvukao i dobar rezultat kako je mogao da prođe.

Engleski velikan je na savršen način otvorio meč, poveo je bukvalno iz prve prave akcije, već u petom minutu susreta.

Mane je prošao po levoj strani, odigrao u kazneni do Fimina koji je uočio Nabija Keitu na ivici šesnaesterca, njemu u šut "ulazi" Militao, ali je on samo uspeo da prevari svog golmana Kasiljasa koji nije mogao da spreči put lopti u mrežu (1:0).

Rano primljen gol je pokosio goste, raspala je koncepcija Porta, pa je u narestavku meča bukvalno svaka akcija Liverpula bila šansa.

U 22. minutu Porto je imao dosta sreće, Salah je izdržao napad poslednjeg čuvara odbrane Porta, prevario je i Kasiljasa, ali je lopta prošla za malo pored stative.

Međutim, već u 26. je bilo 2:0. Henderson je poslao idealnu loptu za Aleksandar-Arnolda koji se sjajno ubacio po desnoj strani.

On je odmah odigrao paralelu kroz kazneni na drugu stativu do Roberta Firmina kojem nije bilo teško da zatrese mrežu gostiju (2:0).

Porto se konačno probudio krajem prvog dela meča, ali Alison Beker sprečava gol Portugalaca dobivši u dva minuta dve situacije "jedan na jedan" sa Musom Maregom.

Desetak minuta pre poluvremena Firmino propušta priliku da dotuče goste, ali promašuje otvorenu šansu nakon centaršuta Hendersona sa desne strane.

U drugom poluvremenu je ritam meča značajno pao, Liverpul je i dalje kontrolisao tempo, ali je znatno ređe bio opasan.

Salah je bio najraspoloženiji, nekoliko puta se poigrao sa odbranom Porta, a u 64. minutu njegov kapiten ga sprečava da zaposli Kasiljasa, Henderson se loše kretao u kaznenom prostoru gostiju i bukvalno izblokirao svog saigrača.

Sredinom poluvremena Porto je opet živnuo, opet je u centru pažnje bio Marenga, ali treći put Beker dobija duel sa napadačem gostiju.

Marega propušta još jednu priliku u samoj završnici, pa Liverpul stiče solidnu prednost uoči revanša na Dragau 17. aprila.

Tok duela Liverpul – Porto mogli ste pratiti u LIVE BLOGU B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve