Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.04.2019.

18:52

Jović: Trčao sam više u Ajntrahtu za mesec dana, nego za godinu u Lisabonu

Reprezentativac Srbije Luka Jović jedan je od igrača o kojem se mnogo priča. Ima odličnu sezonu u dresu Ajntrahta i redovno postiže golove.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Jović: Trčao sam više u Ajntrahtu za mesec dana, nego za godinu u Lisabonu
Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Jović je logično na meti najvećih evropskih klubova koji su impresionirani činjenicom da je na 37 mečeva u svim takmičenjima postigao 23 gola.

Jović dodatno dolazi u žižu pošto njegov Ajntraht u četvrtfinalu Lige Evrope igra sa Benfikom iz koje je srpski fudbaler došao u redove nemačkog prvoligaša na pozajmicu koja ističe na leto.

Ajntraht odlično igra ove sezone na evropskoj pozornici i sve je moguće, pa i da ekipa sa nekadašnjeg "Vald" stadiona stigne do trofeja UEFA, što bi,, baš kao i četvrto mesto u Bundesligi, garantovalo učešće kluba naredne sezone u Ligi šampiona.

Nemački mediji navode primer kako se Jović preporodio po dolasku u Nemačku iz lisabonskog kluba u kojem je u Ligi šampiona odigrao svega dva minuta. Međutim, Jović je samokritičan i kaže da je on sam kriv što nije uspeo za zablista u dresu Benfike.

"To je bila moja krivica. Više sam pretrčao za jedan mesec u Frankfurtu nego za godinu dana u Lisabonu", rekao je srpski fudbaler u reportaži koji je načinio nemački portal "90 min".

Činjenica da je sazreo igrački znatno mu pomaže. Pohvale stižu sa svih strana, pa je tako sajt preneo i izjavu srpskog selektora Mladena Krstajića za "T-Onlajn".

"On je klasičan špic igrač, veoma je vešt sa loptom i ima sjajno razumevanje igre. Hrabar je i opasan u svakom trenutku po gol, uvek vreba priliku. Čak i najmanju neopreznost protivnika iskoristi", rekao je Krstajić.

U Ajntrahtu mu je lakše jer u timu ima još dvojicu sunarodnika, Mijata Gaćinovića i Filipa Kostića, odlično se slaže i sa reprezentativcdem Hrvatske Antom Rebićem.

"Kada Luka ima loptu, u 99 odsto slučaja desi se nešto odlično", izjavio je Jovićev klupski kolega Martin Hintereger.

U tekstu se dalje kaže kako je gužva za potpisom Jovića kao "red ispred bazilike Svetog Petra u Rimu", te da će potencijalni kupac morati da izdvoji između 60 i 80 miliona evra.

"To pokazuje koliko je ludilo na transfer tržištu sada, ali i koliko je dobar Luka Jović", zaključeno je u analizi nemačkog portala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve